Personalitats i economistes de renom passen pel nou cicle de conferències del TCM

Es tracta d’una iniciativa d’un dels centres universitaris del parc

Ciutat 2013, Joan B. Casas

El passat 28 d’abril va començar el segon Cicle de conferències sobre economia al TecnoCampus. Es tracta d’una iniciativa d’un dels centres universitaris del parc, l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, que obre les aules a totes les persones interessades en el contingut de les xerrades. Com en la primera edició, el cicle comptarà amb la participació d’economistes rellevants en diversos àmbits.

La pròxima conferència serà el 12 de maig amb ”El paper i la importància de l’estadística oficial”, a càrrec de Jaume García, catedràtic d’Economia del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i Investigador Principal del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES). El 15 de maig a les 10h el secretari general de la UGT de Catalunya des de 1990, Josep Maria Álvarez, pronunciarà “Les organitzacions de treballadors en l’Europa del segle XXI” i el 22 de maig serà el torn de “Sortir de l’euro per sortir de la crisi?”, a càrrec d’Antoni Soy, professor d’Economia Aplicada de la UB que en el seu darrer estudi planteja els interrogants que planteja l’arquitectura actual de la unió econòmica i monetària i els avantatges i inconvenients de formar-ne part.

El 5 de juny serà el torn de la xerrada “Models fiscals en estats descentralitzats”, a càrrec de Maite Vilalta, professora titular del Departament d’Economia Pública, Economia Política i Economia de la UB i autora de diversos estudis i publicacions sobre el federalisme fiscal i la problemàtica de les hisendes autonòmiques i locals.  

Finalment, el 19 de maig el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya Joan B. Casas pronunciarà “Reptes actuals de l’empresa industrial per guanyar competitivitat”. Casas és membre del CAREC, Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat.