... Re-Read

Algunes edicions, prohibitives abans, ara es poden aconseguir gràcies a la franquícia Re-Read.

Blocs, parlem de - re-read

Mentre feia la carrera universitària, la d’Història de l’Art, no vaig poder adquirir molts llibres. Els llibres de la meva especialitat eren cars, joies difícils d’aconseguir. La majoria d’alumnes ens nodríem de fotocòpies, lloguers i alguna compra en dates especials.
La meva sorpresa ha estat poder trobar llibres i catàlegs d’art al preu mòdic de 2 i 3 euros. Algunes edicions, prohibitives en aquells temps, ara estan a l’abast de la meva butxaca. Això ha estat possible gràcies a la franquícia Re-Read.


El món de la segona mà també s’ha traslladat a l’àmbit dels llibres. Qualsevol temàtica s’hi veu representada: literatura, art, història, cuina, esports, economia, viatges, etc. Sempre hi ha un bon estol de sorpreses escrites a preus més que raonables.
La cultura es fa sostenible amb iniciatives com aquesta. Ja no hi ha excuses per a no llegir, per a no documentar-se, per a no passar una estona de distracció davant una obra escrita. Els llibres s’apunten al carro del reciclatge, d’una segona vida.

Estàvem acostumats a l’oferta d’altres productes de segona mà com poden ser la roba, el mobiliari, etc. Re-Read demostra que és una bona iniciativa cultural i un model de gestió sostenible amb un enfocament de màrqueting creatiu.
Quan en alguns sectors es parlava de la mort anunciada del llibre en paper, i es qüestionava el seu futur, apareix una clara resposta que ens diu que continua molt viu, sempre que es recolzi amb estratègies innovadores i imaginatives. 

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.