... 5è Premi de Pintura Torres Garcia Ciutat de Mataró

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i Gestor Cultural

  • Àlvar Sàez i Puig
  • Dijous, 20 Juny 2013 18:53

El Tot 2013, parlem de Torres Garcia

La sala d’exposicions de l’Ateneu Fundació Iluro presenta, del 30 de maig al 28 de juliol de 2013, l’exposició del 5è Premi de Pintura Torres Garcia-Ciutat de Mataró.
Les 40 obres finalistes, -d’un total de 238 obres presentades-, mostren el rigor de selecció i qualitat d’un jurat altament qualificat: Juan Manuel Bonet, Daniel Giralt-Miracle, Antoni Luís, Arnau Puig i Francesc Rodón han estat els membres de l’edició d’enguany.


M’atreviria a dir que és l’any amb més nivell en les obres escollides. El guanyador Martín Carral González és un dels artistes contrastats del panorama nacional i internacional.
Cal esmentar que en aquesta tria apareixen noms com Marc Prat, Eduard Novellas o Pep Suari, maresmencs tots ells i amb un enorme potencial artístic.

És també l’exposició on les avantguardes artístiques del segle XX esdevenen el punt de partença per als artistes del segle XXI. Podríem parlar de neosurrealismes, neoexpressionismes, neoconstructivismes, neoimpressionismes, neofiguració, etc.

Aquests neos no desprestigien, ni molt menys, el treball artístic dels artistes representats. El segle XX obre la caixa dels trons i els artistes actuals en saben treure el màxim de profit, el seu és un treball que va més enllà dels referents passats.
Lloable la tasca de l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró i també la de l’estrenada Fundació Iluro que ha d’apostar per una programació expositiva de qualitat, varietat i que acabi engrescant el públic.