Espai de salut comunitari

A Catalunya es produeixen uns 14.000 casos anuals d'ictus, alguns d'ells de persones joves, que representen la primera causa de mortalitat femenina

Opinió 2017/2019, senior, ictus
A Catalunya es produeixen uns 14.000 casos anuals d'ictus, alguns d'ells de persones joves, que representen la primera causa de mortalitat femenina, la segona de mortalitat masculina i constitueixen la primera causa de seqüeles neurològiques cròniques, que requereixen teràpies recuperadores de rehabilitació.

És en aquesta fase de postictus on clarament es detecta una manca de tractaments adequats per superar les seqüeles negatives de l'ictus, dins de la cartera de serveis de CatSalut. Situació, que ens ha portat a promoure la creació del Grup d'Ajuda Mútua ICTUSPREMIÀ, de familiars i persones afectades per un Ictus.

Grup que neix, sobretot, per intentar desenvolupar l'assignatura pendent de tractaments moderns postictus, que mitjançant la participació activa de les mateixes persones afectades i com a pacients experts, proposa la creació d'un Espai de Salut Comunitari, acceptant plenament l'evidència científica de la neuroplasticitat, com la capacitat del cervell per "reciclar-se", es tingui l'edat que es tingui, incloent-hi l'envelliment.

Com a conseqüència d'aquesta acceptació, després d'una recollida d'informació a nivell global, apostem principalment per la telerehabilitació neurocognitiva en el propi domicili, aplicant l'ús de videojocs, per fer compatible els efectes terapèutics amb l'entreteniment, com una forma moderna de posar a l'abast de tothom de forma universal, amb costos econòmics assequibles, una veritable recuperació de seqüeles postictus i també de l'envelliment, que tot i difícil, és plenament possible.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: