Fa un temps

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, seniors-fa un temps
Entre totes les lleis mil·lenàries existents, la de l'etern retorn és una de les més importants. Un clar exemple es dóna en les modes, moltes vegades com un retorn de modes del passat.

Fa un temps els nostres besavis vivien de lloguer, no pagaven impostos, però sí una iguala per les visites al metge, un vitalici per quan fossin vells i una assegurança pel seu enterrament. Tot i no tenir l'actual estat del benestar, amb recursos propis i amb el seu esforç personal i comunitari, varen crear cooperatives de consum i de producció autogestionades, entitats culturals de mutu auxili, caixes d'estalvi i moltes altres coses, pròpies d'una societat on no existia l'atur, basada en l'ajuda mútua i la vida comunitària.

Resulta que amb l'actual davallada de l'estat del benestar, recuperar la memòria històrica dels nostres besavis, seria plenament recomanable, sempre i quan aquesta recuperació fos en el fons i no en les formes, que haurien de ser les del nostre temps, amb un alt grau de desenvolupament tecnològic i científic.

L'actual societat civil, s'hauria d'autoorganitzar en l'àmbit municipal, per negociar l'administració dels seus diners, els dels seus impostos, amb els governs locals. En primer lloc la realització d'accions concretes i no demagògiques per promoure i potenciar la creació de llocs de treball, necessaris per superar la xacra de l'atur. Els diners municipals, s'haurien d'administrar en benefici dels ciutadans i no segons els criteris d'una classe política mancada de credibilitat.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: