Principis i normes bàsiques

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, seniors-principis i normes bàsiques

Aquesta columna sèniors, té l’aspiració de ser una reflexió escrita, del pensament sobre temes reals que afecten el funcionament de la societat, d’acord amb principis i normes bàsiques relacionades amb les persones, l’ètica i la moral.

En l’àmbit de les persones, tenint en compte el seu comportament essencial, contradictoris entre el bé i el mal, els seus principis bàsics, fan referència als positius, als del bé. En primer lloc el fet que cada persona ha de procurar ser ella mateixa, en benefici propi i de la resta de la comunitat. En segon lloc, que la societat ha de facilitar tots els recursos necessaris, perquè cada persona pugui ser ella mateixa, i finalment, que en cap cas, s’ha d’obligar a què una persona deixi de ser ella mateixa.

En el cas de l’ètica i la moral, cal considerar l’ètica com l’estudi fonamental dels valors morals que guien el comportament humà en la societat, mentre que la moral són els costums, normes, tabús i convenis establerts per cada societat. Les normes bàsiques de l’ètica haurien d’intentar respondre a la pregunta: què haig de fer?, mitjançant tres exigències que cal assolir:

1. La de lluitar per garantir la llibertat individual de poder decidir. 2. La de realitzar la llibertat individual, mitjançant la recerca de respostes consensuades amb els altres. 3. La de preservar i regenerar una naturalesa humana i no humana sana. Es tracta de fer possible una societat de persones lliures, que doni sentit a les seves vides de forma individual i comunitària.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: