El moviment Sènior

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinio 2014/2015, senior-moviment senior

El Moviment Sènior defensa “Una societat per a totes les edats, centrada en les persones i no en els diners”. Considera com a sèniors, a les persones de 50 anys o més, retirades del treball remunerat per qüestions d’edat. El creixent atur estructural crònic, que afecta sobretot als aturats majors de 40 anys, fa que en aquests moments el col·lectiu sènior, s’apropi a un 50% de la població. Col·lectiu que inclou a persones privilegiades de major edat, que cobren una pensió de jubilació, molt diferent de la resta, que tindrà dificultats econòmiques, en una societat que clarament està desmuntant l’estat del benestar i el sistema de pensions.

Continuar essent útils i necessaris, per millorar la qualitat de vida. Rebutjar totalment, de forma resignada, el seu aparcament, com un objecte que cal mantenir net i polit, en una residència geriàtrica, són els principals reptes dels sèniors. La proposta del Consell Sènior de Premià, com a creadors del Moviment Sènior, consisteix a apostar per la instauració de Consells Sèniors en cada municipi o barri, aprofitant el capital humà infrautilitzat de prop d’un 50% de la població.

Es tracta d’avançar cap a una nova organització segle XXI d’àmbit local, capaç d’anar substituint a poc a poc, a organitzacions del segle XX, com Casals d’Avis i AAVV. Consell Sèniors ubicats en centres cívics municipals, intergeneracionals i polivalents, on sigui possible recuperar de nou la imprescindible interrelació entre joves i sèniors, per fer possible una inajornable transformació social.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: