El postcapitalisme

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, senior-postcapitalisme

La forma en que s’organitza la societat per posar al seu abast tot el que necessita, és la cimentació bàsica sobre la qual es construeix el seu edifici. La societat complexa en què ens trobem, requereix un replantejament total que faci possible que cada persona sigui capaç d’entendre, de forma senzilla, el seu funcionament bàsic.

L’actual societat capitalista regida per les lleis del mercat s’ha convertit en ingovernable, amb un capitalisme especulador impossible de controlar. Funciona com una caixa negra amb un mecanisme intern completament desconegut, encara que persones sense escrúpols s’hagin adonat que és possible la seva utilització per ser cada vegada més riques.

Intentar canviar o destruir aquesta caixa, és una tasca impossible d’assolir. És el que pretenen aconseguir els sistemes anti-capitalistes, que s’acaben convertint en populistes, defensant la nacionalització de la banca, la creació d’una renda bàsica universal i moltes altres propostes, sense adonar-se que la seva realització comportaria la creació d’un gran estat mastodòntic, amb una feixuga burocràcia estatal que l’acabaria convertint en inviable, tal com ha succeït en els fallits països comunistes de l’est.

L’alternativa post capitalista, paral·lela a l’actual, podria consistir a recuperar la vida en els pobles, implementant un nou model d’organització territorial més senzill, centrat en les persones, assequible a la majoria de la població, començant a poc a poc la seva construcció, de forma comprensible des del seu inici.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: