Participació ciutadana

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, senior-participacio ciutadana

S’està configurant una nova societat, en la que la gent vol participar com a ciutadans actius i no com a súbdits passius. Aquestes ganes de participar, haurien de portar aparellats plantejaments de canvis socials de baix a dalt.

Podríem començar a fer-ho amb la creació de l’estat de Catalunya, en l’àmbit d’una Europa dels pobles, que tard o d’hora s’acabarà imposant. Seria la millor forma de configurar el seu territori, substituint els històricament obsolets estats-nació actuals, massa grans per permetre la participació de la seva ciutadania, molt més possible en territoris més petits, constituïts com eco sistemes culturals, relacionats de forma distribuïda en xarxes d’àmbit global.

Hauríem de ser capaços de poder veure la realitat negativa que ens envolta, per poder-la modificar, entenent que en aquests moments el coll d’ampolla social, el trobem en una societat civil, que no se sap si en el seu àmbit més proper del municipi, no actua per no pensar, o no pensa per no actuar.

De cap de les maneres podem donar la culpa de tot el que ens passa als altres, principalment als polítics, si nosaltres no som capaços d’aplicar plantejaments existents, viables i possibles que van de baix a dalt, com per exemple, la creació de Consells Ciutadans Municipals, com un suggeriment, per començar a caminar cap a una nova societat, que aposti per la plena ocupació i l’autorealització personal, en un entorn individualista comunitari, per ser més amb els altres. www.euroseniorpremia.net/esquemes/propostaciutadanacat.pdf)

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: