Política municipal

"La política de partits no és la més bona i caldria canviar-la"

Cada vegada resulta més clara la poca acceptació de la política de partits que en lloc de defensar els interessos ciutadans ho fa malauradament dels seus membres. El discurs dels partits de que si guanyen les eleccions ho canviaran tot de forma positiva, no serveix, en tenir com a contrapartida la pràctica constada en cas contrari, de no fer res o de posar pals a les rodes als qui manen esperant que cometin errors en lloc d’ajudar a superar-los. Tothom sap les grans dificultats que tenen els partits politics per confeccionar llistes electorals amb persones de només mitjana capacitat de gestió, donat que les més preparades prefereixen guanyar-se més bé la vida en el món empresarial.

Els governs municipals haurien d’estar composats pels regidors més preparats al marge de la seva pertinença a un o altre partit. El sistema de votació s’hauria de fer amb llistes obertes que donessin l’opció de votar a les persones més qualificades per gestionar la política municipal d’acord amb el resultat de les eleccions que hauria de fer recaure en la persona més votada la responsabilitat d’assumir l’alcaldia i el govern municipal. En general la política de partits no és la més adequada ni la més bona i per aquest motiu caldria canviar-la, Encara que la solució definitiva passa per canviar la llei electoral, això no és excusa per poder fer, amb l’actual llei, governs municipals amb la participació dels regidors més preparats. L’alcalde i els partits politics ho poden fer, però ho faran?

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: