El temps

Isidre Julià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972

Aquell temps que quan ens creuem pel carrer amb un amic o conegut, suposa, després de la salutaciò rutinària, l’inici d’una breu conversa d’amistat.­ En aquests casos -i per extensió tots- no és bo ni prudent -malgrat que ens coneguem mútua­ment els nostres ismes, dèries i fòbies- d’entrar en converses que poden derivar devers problemà­tiques indesitjades. Perquè, llavors, sovint, -qui afluixa la cor­da?.A vegades les insubstancialitats esdevenen el mitjà més adequat per tal de no produir ruptures d’amistat o d’avinença. Cal parlar d’allò que conjuguem amb en el mateix temps verbal sigui present, futur o en perfet perifràstic.Ens és convenient, tothora, donar al col·loqui el gir temàtic en el qual coincideix el mutu tarannà. Ja que, malgrat no voler-ho­, podríem trencar la línia ètica, descendir a l’arrel primària de la nostra condició humana i llavors “tantes llengües, tants escurçons”...És evident que si no existeixen dues persones iguals en l’aspecte físic -en la façana visual- fóra inhumà dema­nar dos caràcters que sobreposats formessin una sola imatge nítida. I per tal de circular per la vida -o potser, suportar-nos-la- en un sostenible grau de civili­tat, ens cal acudir a uns substitutius del nostre tempe­rament. No sempre edificants ni mereixedors de la glòria eterna, recolzant-nos en el supòsit que aquest concepte abstracte es trasmudi en certitud.Però tornem al temps meteorològic. Amb la qual temàtica, encara que no sempre hi ha coincidència perso­nal, és molt improbable que perdem la circumspecció. Ja que els fenòmens atmosfèrics són una circumstància exògena. Aliena a la nostra voluntat.I així si cal saludar -qui sigui- més enllà de l’adéu, o el bon dia, és a dir, deturar-se per fermar una encaixada i encetar un breu diàleg, constitueix un acte de prudència restringir l’inter­canvi oral a una simple al·lusió al temps. Al temps meteorològic: -Quin temps, oi? On no s’afirma ni es nega res. I que abasta tota la gamma d’eventualitats: pluja, vent, sol, fred, estuba...­Al cap i a la fi, la meteorologia farà el que vulgui. I nosaltres tan amics com sempre...

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: