Post vacances

Isidre Julià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972.

Qui signa- procliu a la llum opaca- sempre ha pensat que el bé absolut, no existeix.La pròpia natura n’és una demostració clara i contundent. No cal que en citi cap episodi. Salten a la vista i en són prou definidors. Alhora que entenedors i comprensibles (?)Però sí que hi ha moments emparats en circumstàncies favorables en què hom pot accedir a assaborir, malgrat la situació adversa general, un tram més o menys durador de tranquil·litat, de benestar, de relax. De deixar aparcat el trot a contra rellotge dels quefers que la vida ens duu.I, llavors, assaborir la placidesa de les hores deslliurades de l’estrés, sentir-se allunyat de les obligacions ineludibles i acarat al rellotge de sol observar amb quina lentitud l’ombra rectilínia del gnòmon avança devers l’hora següent...O cadascú, endut de la seva dèria, sentir-se dominador del seu temps i adreçar-lo devers el seu interès i caprici, sense l’espieta del rellotge de control...Les vacances, aquest període d’oci n’és més que en cap altra ocasió l’aglutinador, el dispositiu per dirigir la regna i el trot de la nostra quotidianitat devers l’àrea més complaent, que més ens agrada i plau, ensems que satisfer -a regna batuda- el goig que les hores destil·len.Qui signa, ja en l’ocàs del periple vital, serva memòria clara d’un passat, com cadascú en memoritza el seu, que roman i actua al pas del temps com a simple i evocador record que, alhora que infon melangia positiva, actua com d’alçaprem per aquells moments en què el topall definitiu t’aombra i enterenyina la visió del poc futur que és al nostre actiu.Aquesta columna vol significar el desig de qui la signa, que les vacances d’enguany li hagin estat profitoses i que en pugui gaudir, moltes en l’avenir. Intentaré de continuar omplint aquests “Dissabte/Escrit” amb la voluntat de muntar entre vostè i jo, una mena d’istme que ens uneixi en la fràgil correspòndencia del fet vital.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: