La pluja

Isidre Jjulià i Avellaneda. Mataroní de l’any 1972.

La pluja, com tots els fenòmens naturals del planeta, no és bona ni dolenta sinó tot el contrari. A cop sec, aquesta frase no deixa d’ésser una boutade. Jo en sóc amic d’aquestes sentències que produeixen un impacte on l’absurd sembla dominar-ne tots els elements forassenyats o inacceptables. Però que cal meditar-les amb calma i temps.Perquè després del xoc inicial, s’obren a l’embruix d’un somriure on totes les flors del bé i del mal s’hi estatgen.Aquestes frases estan impregnades d’un encanteri especial ja que trenquen la lògica doctoral, és a dir l’avorriment del mètode, alhora que susciten perspectives mentals on hi tenen cabuda tots els puzzles que una imaginació fèrtil i desencarcarada és capaç de crear. La vida sense l’enginy de vèncer les trampes establertes per l’escó i la trona -sempre taxatives- perdria tot l’estímul.He transcrit: La pluja no és bona ni és dolenta sinó tot el contrari. I d’aquí prové tot el batibull. Que s’originà en caure -o en espera que caigués- la primera gota d’aigua en aquell temps remot i ignar de l’inici del romiatge de l’home pastat amb fang damunt de l’escorça del nostre planeta.I calgué mirar cap enlaire vejam si s’apropava algun núvol. I en aquesta espera expectant entre l’esperança i el desassossec, l’home va quedar encisat per la claror enlluernadora del sol i atònit pel titil·lant i inintel·ligible Morse nocturn dels estels. Fou el primer símptoma de miopia congènita i fou llavors que creàrem el primer telescopi de deliris psicològics quan en observar la plenitud visible del cosmos, ens oblidàrem de la pròpia identitat humana i ens la menystinguérem.I vàrem reverenciar tot allò que ens humiliava i tot allò que ofenia la nostra ignorància. I inventàrem tota la mítica. I ens venguérem el plat de les nostres llenties per nodrir la bulímia dels manufacturers de les nissagues empíries. Una decisió absurda. Com la de la pluja del sí o del no. O de tot el contrari.I d’ençà llavors, l’home lliure, no pot evitar de dur el paraigua a la mà, encara que faci sol.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: