Solidaritat

Abans d’escriure avui, he acudit al diccionari i a l’enciclopèdia i als bells exemples per a veure què deien del mot solidaritat.  D’aquesta paraula que omple la boca de tant de personal i que s’escriu amb lletra de pal a vessar tinta

Abans de decidir-me a escriure l’habitual comentari setmanal amb aquest tema, m’hi he pensat molt. Perquè pertany a un d’aquells dels quals, sempre cal escriure’n, en positiu. Ja que socialment és correcte, així. Però que, en algunes ocasions, fa girar el cap i la vergonya i la decepció cap a una altra banda del panorama quotidià.Hom podria escriure del futbol europeu, ara en plena eufòria roja; podria ficar el nas a la tafaneria de la vida en rosa; podria solaçar-se amb mil diversitats que no tenen cap mínima transcendència. Hom podria escriure d’aquells successos nyicris que són inflats per a distreure’ns dels que, veritablement, determinen, la direcció primordial dels esdeveniments que ens afecten a fons.Però escrivint de temes com el que encapçala aquesta petita opinió és aventurar-se a que et caigui, pel cap baix, un malmirament. Ja que emergeix, llavors, en l’ambient global un malaltís sentiment ferit, un rebuig tàcit quan s’afloren evidències que fugen de la disciplina social del fingiment.Però hi ha un perill d’asfíxia global en un ambient enrarit pel bla, bla, bla que només pondera l’imponderable, posa la tapadora als contenidors de la fortor. De tots els tufs al llarg de cada temps amb el domini del signe que sigui. Un bla, bla al servei del demèrit. Abans d’escriure avui, he acudit al diccionari i a l’enciclopèdia i als bells exemples per a veure què deien del mot solidaritat.  D’aquesta paraula que omple la boca de tant de personal i que s’escriu amb lletra de pal a vessar tinta. I quan n’acabes la lectura sents, no a frec dels llavis sinó al paladar dels sentiments un devessall de mel, un sabor de proïsme. Una percepció fonda d’un oasi comú enmig de tantes dunes desertes de bons sentiments. La recent aturada dels camioners fou una magnífica ocasió, una talaia oberta a la general observació del grau de solidaritat que existeix entre nosaltres. Fou una ocasió palpable, evident i incontestable de què la solidaritat és fixada al diccionari total, íntegra amb tots els seus sinònims. Però que, malauradament, no defineix aquells que buidaren els prestatges dels supermercats.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: