Camí de Barcelona

Jordi Fernàndez i Fàbregas. Enginyer Tècnic Industrial.

Al Maresme tenim la sort de d’estar banyats per la Mediterrània, de tenir la Serralada Litoral a les espatlles i d’estar connectats amb tot el món a través de Barcelona. Però, entre el mar i la muntanya, no ens queda gaire espai per construir corredors de mobilitat. Al seu moment es va decidir construir la línia de tren arran de mar, per una qüestió d’estalvi en la inversió. Menys ponts, menys túnels i terrenys més barats. Ara toca pagar aquell estalvi amb un manteniment segurament més costós i amb una major despesa en temps, que assumim els usuaris. Amb la via uns metres més a l’interior, la seva àrea d’influència inclouria més població i molts maresmencs veurien reduïda la distància entre casa seva i l’estació més propera. Però segurament ara mateix potser no és el millor moment per plantejar-se la inversió necessària pel trasllat de la línia ferroviària.

 

L’autopista ja té un traçat que es desmarca molt més del mar que els construïts anteriorment. Però, de la mateixa manera que amb el tren continuem pagant en temps una mala ubicació, amb el cotxe seguim pagant un peatge. De fet, des d’un altre punt de vista, potser no sap tant de greu assumir aquest cost si serveix perquè es mantingui la via en bones condicions, cosa que es fa difícil dir del cost d’un viatge en tren i l’estat de la seva infraestructura.

L’autopista encara no se’ns ha quedat petita, encara que hi féssim circular gran part del trànsit de la N-II, cosa que no significa que necessiti posar-se al dia. Però, per molts carrils i accessos que es facin al sector Mataró Oest, per exemple, sempre hi haurà un punt on, en alguna hora del dia, seguirà havent-hi congestió. Perquè, de la mateixa forma que al seu dia es va decidir la connexió amb la C-60 o la ubicació de l’Hospital de Mataró i el centre comercial, seguirem omplint de serveis aquesta zona ben comunicada i tornarem a saturar la via al mateix punt. Prenem-nos-ho amb calma i pensem la millor solució, sense presses electorals, simplement pensant en com afectarà la decisió final als futurs maresmencs.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: