I el lleó es va enamorar de l'ovella...

Crepúsculo. Catherine Hardwicke. USA. 2008

L’argument

Quan Isabella Swan (Kristen Stewart) es trasllada a viure amb el seu pare a Forks, una petita localitat de l’estat de Washington en la que mai deixa de ploure, no pot fer altra cosa que pensar en com d’avorrida serà la seva vida en aquell lloc. Però la vida de Bella canviarà completament quan es creui a la seva vida Edward Cullen (Robert Pattinson), un vampir que havia mantingut secreta la seva identitat fins aquell moment. Ara que Isabella ha entrat a formar part de la seva vida tothom es troba en perill.

L’anècdota

“Crepúsculo” va recaptar 70 milions en el seu primer cap de setmana als cinemes dels Estats Units superant en taquilla a la darrera entrega de James Bond.

Diagnòstic

“Crepúsculo” és l’adaptació cinematogràfica del primer dels llibres de la saga de Stephanie Meyers i, com acostuma a passar en aquests casos, la brevetat de la pel·lícula en comparació amb l’extensió del llibre obliga a prescindir de molts elements. La història d’amor entre Bella i Edward deixa en segon pla el món vampiresc, la sang i l’acció que no apareixen fins el final del film. Tot i així, “Crepúsculo” és entretinguda, amb frases iròniques que desemboquen en riures sonors, amb uns efectes especials aconseguits i una BSO perfecta. La història enganxa i el final roman obert per a la pròxima entrega cinematogràfica.

Efectes secundaris

Aquells que no han llegit els llibres de la saga de Stephenie Meyers sortiran de la sala de cinema amb unes ganes ferotges de fer-se amb les obres literàries.