Imprimir aquesta pàgina

Només la meitat del Maresme passaria a la Fase 1 el pròxim dilluns

El Govern proposa que Lleida, Girona i Catalunya Central passin a fase 1 i estudia què fer amb la regió metropolitana

Alba Vegés

El Govern proposa que les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central passin també a la fase 1 el proper dilluns i deixa de moment en l'aire el plantejament sobre la regió metropolitana de Barcelona. En les properes hores s'estudiarà una proposta parcial per a l'àrea metropolitana, "que no serà completa de passar a la fase 1", segons ha indicat després de la reunió del pla Procicat la consellera de Salut, Alba Vergés.

Aquest plantejament parteix per la meitat la comarca del Maresme. Si la regió sanitària de Girona acaba passant a fase 1 i l'àrea metropolitana continua a la fase 0, el Maresme es desconfinarà a dues velocitats –deu municipis del nord estan adscrits a Girona i els altres vint a la regió metropolitana.

En preguntar-li si aquest plantejament estaria a temps d'aplicar-se ja el pròxim dilluns 18, Vergés ha indicat que caldrà veure la data concreta, però ha afegit que no es vol anar "molt més enllà". Les regions que es plantegen per passar ja a fase 1 estan risc baix o moderat.