La majoria d'hotels veu "impossible" que compensi obrir amb restriccions

"Hi ha una gran intranquil·litat al sector i fins que no estigui tot molt segur ningú donarà el pas"

  • Redacció / ACN
  • Diumenge, 10 Maig 2020 13:05

Instagram Tot a taula 2018 - new hotel colon

La reactivació del sector turístic a Catalunya serà lenta. Malgrat que a Tarragona i al Pirineu els hotels, càmpings o cases rurals ja podran començar a obrir portes dilluns perquè entren en fase 1, la majoria d'establiments asseguren que encara no els compensa tornar a la feina, i esperaran a més endavant. De fet, a Girona, Barcelona i Lleida, on els establiments turístics encara no poden operar, molt pocs obririen si ja tinguessin permís. Només alguns càmpings i els hotels més orientats al viatger de negocis es preparen per la reobertura aquests dies, mentre que la majoria opten per a esperar a que hi hagi més mobilitat.

Els hotels de la costa del Maresme no podran obrir aquest dilluns perquè l'àrea metropolitana es manté encara en la fase 0 de desconfinament. Tot i això, la majoria d'hotels tampoc preveien obrir. "Està tot completament aturat i obrir sense clients seria un dels absurds més grans", explica a l'ACN el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera.

Un altre dels factors que preocupa als hotelers és també la manca de protocols clars en el moment de la reobertura, per exemple sobre què es considera zona comuna o què passa amb les recepcions. "Hi ha una gran intranquil·litat al sector i fins que no estigui tot molt segur ningú donarà el pas", afegeix Noguera.