Arrenca la temporada de pessebres vivents a diversos municipis del Maresme

Aquesta tradició amb anys d'història continua en auge i localitats maresmenques com Òrrius, Premià de Dalt i Argentona s'hi segueixen sumant

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 19 Desembre 2019 12:32

Maresme 2017/2019, pessebre vivent reis mags

Amb l'arribada de Nadal, els pessebres vivents entren en escena. Només aquest any, a Catalunya es faran més de 120 representacions en una cinquantena de localitats. En aquest sentit, el Maresme no es queda enrere i municipis com Òrrius, Premià de Dalt i Argentona segueixen reivindicant aquesta tradició religiosa, que en certa manera també ret homenatge a la vida rural i als oficis artesans.

En el cas de Premià de Dalt, el seu pessebre vivent està en actiu els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre i l'1 de gener, sota el santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Amb dues representacions cada jornada (una a les 18.30 hores i l'altra a les 19.30 hores), la funció inclou música i un vestuari d'època que s'ha anat perfeccionant des del 1997, any de la seva primera edició.

Un altre dels pessebres vivents amb més renom de la comarca és el d'Òrrius, que comença a la plaça del Maig. La representació, que se celebra els dies 28 i 29 a les 7 de la tarda, inclou 23 quadres que configuren un recorregut pel bosc del municipi. Les entrades es poden comprar al carrer Major d'Òrrius, a les parades que hi haurà habilitades, i tenen un cost de 4 euros per als adults i de 2 euros per als infants d'entre 3 i 7 anys.

Per últim, Argentona no es queda enrere i ja ho té tot preparat per acollir el seu propi pessebre vivent per segon any consecutiu, a càrrec de l'Associació de Comerços Argentona Es Mou. Les representacions tindran lloc el 21 i el 22 de desembre, de 18 a 21 h, a la font del Mig de la vila. L'entrada té un cost de 3 euros.

Pessebre vivent gratuït

A Premià de Dalt, donar un cop d'ull a la representació és gratuït i, a més a més, a la sortida els assistents podran gaudir d'un brou, una torrada i un got de vi.