El servei d'emergències va rebre més de 200 trucades per la llevantada de la passada nit al Maresme

La majoria dels avisos van estar vinculats a situacions com l'acumulació d'aigua en baixos o els desperfectes provocats per la força del temporal de pluja i vent

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 23 Octubre 2019 13:02

Mur caigut de Valldemia

El temporal de pluja i vent que va afectar tot Catalunya la nit de dimarts, dia 22 d'octubre, també va deixar la seva petjada al Maresme. En total, segons va informar l'ACN, el telèfon d'emergències 112 va rebre 219 trucades fins a les 10 del matí de dimecres per la llevantada que es va viure a la comarca.

Tot i que la majoria d'avisos van estar relacionats amb situacions com inundacions d'habitatges o diversos desperfectes materials, el temporal va deixar un mort. Es tracta d'un home de 75 anys que va ser arrossegat per la riera d'Arenys de Munt quan anava a buscar el seu cotxe. Els equips d'emergència el van trobar sense vida l'endemà a la platja de Caldes d'Estrac.

Prop de 100 litres d'aigua a Mataró

Quant a les incidències registrades a la capital del Maresme entre les 12 de la nit i les 4 de la matinada, els Bombers van rebre un total de 23 avisos, la majoria d'ells per acumulació d'aigua en baixos. De fet, es calcula que van caure prop de 100 litres per metre quadrat en només una nit.

Entre les conseqüències de la llevantada, destaca l'esfondrament de 15 metres de mur del pati de l'escola maristes Valldemia. La runa va anar a parar a la Riera, tocant amb el carrer d'Onofre Arnau. D'altra banda, el vent també va provocar que es produïssin afectacions a la línia R1 de Rodalies.