Imprimir aquesta pàgina

Buch vol evitar que la major presència policial a Barcelona traslladi els delictes a zones properes

El conseller d'Interior assegura que els Mossos d'Esquadra estan treballant per prevenir que els fets delictius es traslladin a altres àrees com el Maresme

Junta de seguretat Pineda de Mar

Miquel Buch, conseller d'Interior del Govern, va assegurar, durant la Junta de Seguretat de Pineda de Mar de dimarts passat, que els Mossos d'Esquadra estan treballant per prevenir que l'increment de presència policial a Barcelona traslladi els fets delictius a àrees properes com el Maresme. 

Buch va remarcar que, concretament a Pineda de Mar, els robatoris a l’interior de domicilis han caigut un 26,7%, com a conseqüència d'“un pla operatiu específic, no només en aquest municipi, sinó arreu del país, que ha tirat endavant Mossos d’Esquadra” per evitar aquests delictes “que generen molta victimització”. 

Durant la trobada, l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, va aprofitar per sol·licitar més recursos i presència policial a la ciutat. En ser preguntat, Buch va dir que actualment no hi ha cap xifra concretada d’agents destinats al municipi maresmenc, però que se satisfarà la voluntat de l’alcalde “en la mida que es pugui”. De la mateixa manera, va recordar que, després de set anys sense noves promocions de Mossos d’Esquadra, durant els darrers 16 mesos se n’han tirat endavant dues amb 750 agents nous cadascuna.