El Consell Comarcal reclama a l'Estat agilitzar actuacions protectores a tota la costa

Les mesures per estabilitzar les platges entre Premià i El Masnou es podrien licitar el pròxim any

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 18 Desembre 2018 10:08

Opinió 2017/2018, senior-platges malmeses 2

El Ministeri de Medi Ambient va anunciar l'any 2015 un projecte per estabilitzar les platges del Maresme consistent en la reposició de sorra, combinat amb la construcció de dics submarins i espigons perpendiculars a la costa per evitar el retrocés del litoral. Des de llavors no s'havia fet cap actuació, però en una reunió recent del Consell Comarcal del Maresme amb representants del ministeri es va anunciar que era a punt de licitar-se la primera fase dels treballs, en el tram comprés entre Premià de Mar i El Masnou. Des de l'ens comarcal s'ha reclamat a l'Estat que agilitzi l'aplicació d'actuacions protectores a la resta de la comarca i que reconsideri les solucions a aplicar a l'Alt Maresme.

L'alcalde de Cabrera i membre de la Comissió del Litoral del Consell Comarcal del Maresme (CCM), Jordi Mir, ha aplaudit el compromís del Ministeri amb les platges de la comarca, malgrat encara no s'hagi pogut fixar un termini concret per a l'execució dels treballs. "S'ha trencat el gel després de quatre anys perduts", explica Mir.

Es fase de licitació

El responsable comarcal també ha detallat que el Ministeri estaria ja preparant la documentació per poder licitar també pròximament les següents fases del projecte de protecció del litoral, que estava xifrat en 52 milions –l'Estat s'havia compromès a posar 30 milions– per executar en un període de quinze anys.

Forma més natural
En aquest sentit, des del Consell Comarcal demanen als responsables de l'Estat que es replantegin la part del projecte que afecta als municipis de l'Alt Maresme, on en lloc de més espigons i aportacions de sorra es voldrien impulsar "formules més naturals i sostenibles de regeneració" en un tram on l'afectació per l'existència dels ports és menor.