L’AMPA de la Mar Nova de Premià de Mar ocupa la seu de Serveis Territorials a Mataró

Els pares del centre reclamen una reunió amb la consellera Meritxell Ruiz després de saber que la Generalitat tancarà el centre a final de curs

  • M.B / Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 16 Febrer 2017 14:49

Manifestació Serveis Territorials

Un grup de pares de l’AMPA de l’escola La Mar Nova de Premià de Mar ocupen des d’aquest matí la seu de Serveis Territorials de Mataró per protestar pel tancament del centre educatiu que la Generalitat ha anunciat per final de curs. Els pares, asseguren, no marxaran fins que no els rebi la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, o el seu número 2, Antoni Llobet.

Des de les 11 del matí, pares, professors i membres de sindicats de la Ustec-STEs i CGT, així com membres de la Federació d'Ampes de Catalunya (FAPAC) i de l’Assemblea Groga han entrat a la seu de Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental per reclamar “el compromís de la Generalitat de no tancar l’escola La Mar Nova de Premià o aconseguir una moratòria d’un any per discutir el mapa escolar del municipi”, en paraules del membre de l’AMPA del centre, Jordi Esterlich. Els manifestants van aconseguir que els rebés la directora de Serveis Territorials, Carmina Pinya.

Manifestació Serveis Territorials

Però tot i així, Esterlich critica que “la Generalitat s’escudi en la davallada de la natalitat i la demografia per tancar escoles i línies de P3, quan tindrien l’oportunitat de reduir ràtios per millorar la qualitat de l’educació”.

L’anunci del tancament de l’escola, que afecta un centenar de famílies, implicaria la integració de l’alumnat a l’escola Montserrat, que es troba a l’altre extrem del municipi i que, a més a més, segueix “una línia pedagògica tradicional” que es contraposa amb el projecte educatiu innovador amb què funciona La Mar Nova des dels seus inicis, “sense assignatures, ni deures ni llibres de text”, tal com remarca Esterlich.

De fet, els pares veuen com “una incongruència” la “renovació pedagògica del sistema educatiu” que està impulsant el Departament perquè “si creuen en la innovació, no s’entén que no comptin amb projectes com el nostre”.