Presumpte cas d'enverinament de fauna salvatge a Premià de Dalt

Els Agents Rurals ho relacionen amb la pràctica de l'esport de la columbicultura

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 31 Maig 2013 14:00

Premià de Dalt

Els Agents Rurals han investigat des de principis d'any, un presumpte cas d'enverinament de fauna salvatge a Premià de Dalt. En una zona boscosa s'havien trobat restes cadavèriques que podrien pertànyer a exemplars rapinyaires de fauna salvatge que prèviament havien estat, presumptament, enverinats.

La hipòtesi dels agents és que els fets es relacionen amb la pràctica de l'esport de la columbicultura, ja que a la zona es va localitzar un colomar esportiu en actiu. Precisament, es van localitzar un astor i coloms esportius que presumptament havien estat depredats per una au rapinyaire. El tipus d'animal que el verí pretendria eliminar.

Durant la investigació es van intervenir dos presumptes esquers enverinats i també es va poder observar com una persona llençava per la zona un dels dos esquers que van ser retirats per evitar qualsevol altra mort.

Toxicitat en cadena

L'ús de verins mitjançant esquers és una pràctica que provoca l'eliminació de tot tipus de fauna salvatge i domèstica que hi pugui haver a la zona. En molts casos, provoca un efecte cadena que comporta que l'animal que depredi un animal mort també mori a causa de l'alta toxicitat del producte.

L'ús de verí està tipificat com un delicte contra el medi ambient i pot comportar penes de fins a 2 anys de presó.