Volen la Denominació d'Origen Protegida del pèsol garrofal de Llavaneres

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament s'han impulsat les primeres actuacions per aconseguir-la

Maresme 2014/2015, jornades pèsol

El municipi de Sant Andreu de Llavaneres treballa per fer valdre els atributs i la qualitat del pèsol garrofal, un producte que volen que rebi la Denominació d'Origen Protegida (DOP). Per aconseguir-ho, el dilluns 5 de març es va presentar el pla d'acció per obtenir la valorització del pèsol de Llavaneres i, uns dies més tard, l'alcalde, Nani Mora, i la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, van visitar l'Ajuntament de Santa Pau per conèixer com s'ha treballat en aquest municipi la DOP del fesol i així seguir-ne els passos.

El fesol, una guia

En la línia d'aquests treballs, l'alcalde, Nani Mora, i la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, van visitar l’Ajuntament de Santa Pau per conèixer com han treballat la DOP del seu producte per excel·lència, el fesol, i així emmirallar-se en la seva experiència. També volen constituir una associació de productors de pèsol garrofal de Llavaneres.

Cal recordar que durant la 19a  Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres, que se celebrarà del 13 al 15 d’abril, es podrà gaudir de degustacions d'aquest producte de la Garrotxa com a producte convidat. Segons va relatar la regidora de Promoció Econòmica, han establert un principi d'agermanament entre el pèsol garrofal de Llavaneres i el fesol de Santa Pau que els ha d'ajudar a escollir el millor camí a seguir.

El pla

El pla d'acció ha estat desenvolupat pel doctor Jordi Tresserras, Director del LABPATC –Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural– de la Universitat de Barcelona i consultor per la UNESCO en temes de cultura, turisme i desenvolupament sostenible.