Imprimir aquesta pàgina

L’exalcalde de Canet estripa el carnet del PDeCAT

La baixa de Jesús Marín se suma a les de Teresa Pitarch i Jordi Miró, tots ells afins a Germà Gordó

Jesús Marin, exalcalde de Canet

El regidor i exalcalde de Canet de Mar Jesús Marín ha estripat el carnet del Partit Demòcrata (PDeCAT), tal com ha pogut saber l'ACN. El qui va ser cap de llista de CiU a les eleccions municipals del 2014, afí a Germà Gordó, ha demanat donar-se de baixa del partit després que aquest dimecres ho fes Teresa Pitarch, mà dreta de l'exconseller de Justícia. Aquest mateix dijous al matí el director general d'Atenció a la Infància i la Comunitat Educativa, Jordi Miró, també ha comunicat la seva baixa del PDeCAT.

Tant Marín com Pitarch i Miró són membres de la plataforma Nova Convergència, que lidera el mateix Gordó, i que es manté de moment com a corrent intern del PDeCAT.

Fora del govern

Cal recordar que l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell (ERC), va cessar del govern municipal a mitjans de novembre del 2016 el mateix Marín, que era tinent d'alcalde, Laureà Gregori -amb el mateix càrrec- i els regidors Àngel López i Esther Agulló, tots ells de CiU. La decisió va arribar després que el 19 d'octubre el PDeCAT apartés, amb l'aval del PSC, els republicans del govern comarcal del Maresme. En un comunicat, l'Ajuntament va apuntar que la "deslleialtat institucional" mostrada per part de CiU va fer que l'alcaldessa expulsés de forma imminent els quatre càrrecs electes, que deixarien les tasques de gestió de les àrees que fins aleshores tenien delegades.