El Museu del Càntir és el més visitat del Maresme

Torna a superar la resta de museus de la comarca en assistència amb 11.500 visitants el 2018

  • Argentona Comunicació // Foto: Arxiu
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 08:20
Argentona 2014/2015, argentona-museu del cantir
 
El Museu del Càntir es consolida com el museu més visitat del Maresme. Encapçala el rànquing amb un total d'11.473 visitants al llarg de 2018, seguit del Museu d'Estampació de Premià de Mar, la Fundació Palau de Caldes d'Estrac i el Museu de Mataró. Aquests equipaments han obtingut unes xifres inferiors a les 10.000 visites i la distància encara és més notòria en comparació amb la resta de museus comarcals, que ronden els 5.000 assistents. 

En una entrevista a Ràdio Argentona, el director del museu, Oriol Calvo, s'ha mostrat molt satisfet de consolidar aquest lideratge que es manté des del 2015 i ha valorat la dificultat de mantenir aquestes xifres. En aquest sentit, ha manifestat que "això reafirma que estem en la línia correcta a tots nivells: activitats, programació, estratègies de captació de públic, etc.". D'altra banda, ha considerat preocupant les escasses visites a museus en ciutats grans com Mataró que tenen més de 120.000 habitants.    

Finalment, Calvo també s'ha referit al veredicte del Premi Nacional d'Artesania que es va donar a conèixer la setmana passada. Finalment, l'artesà José Gómez va quedar a les portes de guanyar-lo després de ser finalista per l'elaboració del càntir de l'edició 2019, dissenyat per Miguel Milá.