Valoració més que positiva de l'Argillà 2018

Oriol Calvo, director del Museu del Càntir d'Argentona, es fixa com a objectiu futur atraure més públic especialitzat en l'art com col·leccionistes

  • Mireia Camacho
  • Dimarts, 10 Juliol 2018 14:06

Argillà 2018

De nou, un èxit rotund. L'Argillà d'Argentona del passat cap de setmana, el quart amb aquest nom i independent de dates de la Festa Major, va recollir parades diumenge després de tres dies d'afluència constant i massiva de visitants. El temps va ser més que benèvol i va acompanyar en una edició que Oriol Calvo, de l'organització, valora "molt positivament". Calvo destaca que la Fira Internacional de Ceràmica ja s'ha consolidat fora de la Festa Major: "Hem aconseguit una fira amb resultats i garanties tant per als venedors com per als assistents", assegura.

A la Fira hi ha hagut més expositors que als anys anteriors, amb representants de 10 països diferents. Però el convidat estrella ha sigut Romania. "Tenim un gran desconeixement de la cultura romanesa, per això el públic s'ha sorprès en veure-la i ha pogut conèixer la tradició ceràmica de Romania que forma part del patrimoni cultural de la UNESCO", explica Calvo. En el marc de l'intercanvi cultural amb aquest país, l'Argillà ha rebut com a convidats d'honor argilers romanesos i al cònsol de Romania a Barcelona.

Argillà 2018

Programació completa

A les paradetes de la fira se li han sumat tallers i demostracions perquè tots els visitants poguessin gaudir de l'art de l'argila. Els venedors han quedat satisfets, expliquen els responsables de l'organització, ja que han complert les expectatives que tenien a l'inici de l'esdeveniment. Aquest és un barem important ja que és sinònim que a més d'un esdeveniment ciutadà, la Fira esdevé una sortida rendible per als diferents expositors.

Un públic més especialista
A nivell de públic, els càlculs de l'organització parlen d'una afluència molt similar a anys anteriors, que se situaria per sobre de les 20.000 persones en tres dies. Com a nou repte, però, Argillà Argentona es marca atraure un públic més abocat en l'art, més especialitzat. "La prioritat seria que més col·leccionistes d'art s'animessin a assistir a la fira i compressin les peces que s'hi exposen", explica Calvo. 

Argillà 2018