Argentona i Aubagne signen el seu agermanament

L'acte de signatura del conveni es va celebrar dilluns al Saló de Pedra

  • Redacció
  • Dimecres, 07 Octubre 2015 11:23

Argentona 2014/2015, Agermanament Aubagne

Aubagne i Argentona ja han signat el seu agermanament. Eudald Calvo i Gerard Gazay, alcaldes dels dos municipis, van signar dilluns el conveni marc que fixa les línies principals de treball, acompanyats per regidors i representants d’ambdós consistoris.

Diumenge a la tarda es va presentar l’acord a la ciutadania i dilluns, abans de l’acte d’agermanament, es va celebrar un ple extraordinari en què tots els grups municipals – amb l’absència del portaveu del PP per raons professionals – van donar suport a l’acord. La voluntat dels dos consistoris és crear llaços d’amistat, de col·laboració i intercanvi entre dos municipis units per les seves fires internacionals de ceràmica i que des de fa uns anys treballen per impulsar i promocionar la terrissa i el sector mitjançant associacions i la xarxa de ciutats europees de la ceràmica.

Jornades d'emprenedoria

Una de les primeres accions de l’agermanament que es portaran a terme serà la participació d’alguns representants del teixit comercial d’Argentona en unes jornades d’emprenedoria que se celebraran al novembre a la ciutat francesa, i també s’ha començat a treballar en un intercanvi escolar d’alumnes de l’Institut d’Argentona que estudien llengua francesa. L’acord pretén també desenvolupar la col·laboració en altres àmbits com el cultural, la promoció turística i comercial o les bones pràctiques en l’administració local, entre altres. Per aquesta raó es constituiran a les dues ciutats comissions de treball, formades per polítics, tècnics i representants de les associacions locals que treballaran per consolidar l’agermanament i desenvolupar propostes, i que anualment es reuniran de manera alternativa a Argentona i Aubagne.

Aquest és el primer agermanament tant per a Argentona com per a Aubagne, una ciutat de la Provença de gairebé 47.000 habitants i molt propera a Marsella.