El Defensor del Vilatà va obrir trenta-un expedients l’any passat

Disminueixen els expedients relacionats amb urbanisme

En el ple d’aquest mes es va presentar l’informe anual del defensor del vilatà. El defensor actua com a mediador en els conflictes entre l’administració i els ciutadans quan aquests últims consideren que no s’ha respectat correctament els seus drets o no se’ls ha donat un bon servei. El defensor és, per tant, el darrer pas abans de recórrer a la via judicial. Aquest càrrec l’ocupa l’advocat Joaquim Mustarós que el passat ple va donar compte de la feina feta en el darrer exercici i va fer algunes recomanacions als representants polítics per tal de millorar la institució del defensor.Una trentena de casosAixí, durant el darrer any el defensor del vilatà d’Argentona ha actuat en trenta-un casos, a més s’observa un increment de la preocupació i el desencís dels ciutadans sobretot causat pel context econòmic.

D’aquesta manera, s’incrementa la sensació d’inseguretat de cara al futur i es percep un augment de la problemàtica social. Pel que fa a les àrees que tradicionalment generen més consultes és destacable ressaltar que disminueixen notablement els expedient en urbanisme. A la banda negativa, però, s’hi troba l’augment d’expedients relacionats amb la companyia d’Aigües d’Argentona.

Pel que fa a les conclusions de l’informe, Joaquim Mustarós va explicar que el 42% dels expedients s’obren per a informar i assessorar els vilatans. De l’informe del Defensor del Vilatà també es desprèn que aquesta figura encara és massa desconeguda per als argentonins.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: