El Jaume Clavell vol una revisió arqueològica de la plaça de vendre

El Jaume Clavell ha presentat al·legacions a la Direcció General de Patrimoni Cultural 

El Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell va presentar una al·legació al projecte d’urbanització del carrer Gran, la plaça de Vendre i el carrer Torras i Bages. En l’esmentada al·legació el Centre reclamava que es fes una intervenció arqueològica global pel que fa a una part de l’espai de la plaça de Vendre i del lateral de la façana de l’església, i prospeccions prèvies per part d’arqueòlegs en el tram del car­rer Torras i Bages.El motiu d’aquestes demandes era que antigament, al centre de la plaça de Vendre, hi havia hagut un casal gòtic conegut com a can Sarriera que, a finals del segle XIX i durant el XX, es va denominar can Baixeres, i fou enderrocat el 1938. Des del Centre d’Estudis, estan gairebé convençuts que, encara ara, hi resten els fonaments. L’ajuntament va desestimar les al·legacions però el Centre d’Estudis informa que la instància també s’ha presentat a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, que acabarà dictaminant si s’ha de fer o no la intervenció arqueològica.Casa fortaSegons detallen des del Jaume Clavell, Can Sarriera era un “magnífic exemplar de casa forta”, amb dues plantes d’alçada i garites de vigilància en la paret de tramuntana. Aquest casal havia estat durant segles de la família Argentona, cavallers ciutadans de Barcelona i senyors jurisdiccionals de la vila. Els va succeir Joan Sarriera a finals del segle XV, personatge del qual pren el nom popular.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: