Marina Zablith serà la nova entrenadora de La Sirena CN Mataró

Canvis també a la secció de natació on Joan Giralt serà el director tècnic i entrenador de l'equip de piscina

180726Wa_Marinaindicant

Avui dijous al migdia s'ha celebrat una roda de premsa a les instal·lacions del complex Joan Serra del Centre Natació Mataró on el club, a través del seu president Joan Gros i el seu director esportiu Joan Masriera, ha comunicat algunes novetats importants pel que fa tant a la secció de waterpolo, com a la de natació. Una de les més esperades era saber qui supliria a Florin Bonca com entrenador del primer equip femení de La Sirena CNM, i s'ha fet oficial que se'n farà càrrec Marina Zablith, que durant les dues darreres temporades ha estat jugadora de l'equip. També hi ha canvis a la secció de natació on Joan Giralt serà el director tècnic i entrenador de l'equip de piscina, mentre que Sergi Garcia passa a ser l'entrenador en exclussiu d'aigües obertes.

180726Wa_Rodapremsa

Marina Zablith serà l'entrenadora de La Sirena

La brasilera Marina Zablith després de dos anys jugant a La Sirena passarà a exercir com entrenadora de l'equip. Té 31 anys i és llicenciada en Educació Física, i ja havia fet d'entrenadora tant al Brasil com a Itàlia. I també n'ha fet aquí a Mataró amb els equips aleví A i infantil B, sempre a total satisfacció de la direcció esportiva de l'entitat. Continuarà comptant amb Pau Cardenal d'ajudant.

La Marina Zablith serà tot just la quarta persona en ocupar la banqueta de l'equip femení de waterpolo del Centre Natació Mataró, en la que serà la vintena temporada de l'equip a nivell competitiu.
L'equip femení del CN Mataró que va néixer la temporada 1999-2000 va tenir com entrenador a Beto Fernàndez durant dues temporades. Després des de la temporada 2001-02 fins la temporada 2012-13 l'entrenador va ser en Vicenç Tarrés. I en les cinc darreres ha estat Florin Bonca qui ha dirigit l'equip. Des de la temporada 2005-06 l'equip ha jugat a la Divisió d'Honor Estatal, primer amb el patrocini d'El Tot Mataró i després de La Sirena, arribant en els darrers anys a situar-se a l'elit estatal i continental guanyant la Copa de la Reina, la Copa LEN i jugant la Final Four de la Champions

180726Wa_MarinaambBeto

La plantilla, ha explicat Beto Fernàndez el director tècnic de waterpolo del Centre, es renovarà de forma molt notable. Deixen l'equip, a part de la Marina, Debby Willemsz, Liana Dance, Ema Carevic, Clàudia Abad i Ciara Gibson. L'Alba Bonamusa marxa becada als Estats Units i continuarà tenint fitxa pel cas que pugui col·laborar en algunes fases del campionat. Està clar que la baixa més destacada és la de Ciara Gibson, jugadora formada al planter i que deixa la pràctica del waterpolo després d'haver jugat 10 temporades amb el primer equip, des de la temporada 2006-07 fins la passada, només amb un parèntesi de dues temporades quan va marxar a Anglaterra, per poder disputar els Jocs Olímpics de Londres amb Gran Bretanya.

Els nous fitxatges, de gran potencial segons ha dit en Beto Fernàndez, són dues internacionals estatunidenques (la portera Gabby Stone i la boia Brigitta Games) i dues internacionals franceses (la polivalent Audrey Daule i una gran defensora de boia com és Lea Bachelier).

La Marina, que ha agraït la confiança de l'entitat, ha promès molt de treball i espera que l'equip pugui ser molt competitiu, tant a la lliga espanyola, com a la competició europea. Ha dit que també procurarà treballar amb jugadores que pugen de la pedrera perquè es vagin incorporant a l'equip.

180726Wa_Zablithentrenant

L'australià George Ford reforç del Quadis

Pel que fa a l'equip masculí pocs canvis. Només deixen l'equip Raul Loste, que va cedit al CN Granollers, Samu Ruiz, que torna a Màlaga, i Albert Merino, que deixa el waterpolo.
La incorporació més destacada serà la de l'australià George Ford, gran defensor de boia. També s'incorporen dos jugadors de la pedrera de l'any 2002, que són Pol Daura i Max Casabella.

180726Wa_Ford

La novetat destacada és que aquesta temporada l'equip del Quadis no jugarà competició europea. El director tècnic Joan Masriera ha dit que és per problemes econòmics. Es compta amb el suport de l'Ajuntament pel que fa a l'equip femení, però en canvi l'equip masculí no en rep, i això fa que s'hagi hagut de renunciar a Europa.

Novetats en la direcció tècnica de la natació

Pel que fa a la natació en Sergi Garcia que feia 14 anys que estava portant la direcció tècnica i era l'entrenador, passarà a ser només l'entrenador de l'equip d'aigües obertes, situat a l'elit estatal ara  mateix. Ha dit que s'estava carregant massa d'obligacions i responsabilitats i calia optimitzar per millorar. I a partir de la temporada vinent Joan Giralt serà el nou director tècnic i també serà l'entrenador de piscina.

180726Na_GiraltSGarcia

Joan Giralt, també ha agraït al club l'oportunitat que se li brinda, i espera que amb treball la secció de natació, en l'apartat de piscina, pugui anar traient el cap a nivell internacional, tal com ho està fent la secció d'aigües obertes, on Guillem Pujol i Roger Coma estan en la selecció espanyola. Precisament el primer disputarà aviat el Campionat d'Europa Absolut a Glasgow.

Agraïment als patrocinadors

Abans d'acabar la roda de premsa el director esportiu del Centre, Joan Masriera, ha agraït a Quadis, La Sirena i Torrot, la seva col·laboració amb un patrocini econòmic, sense el qual seria impossible tenir les seccions a l'altíssim nivell en que estan.