Mes de motxilles noves

Setembre fa de frontera entre temporada i temporada

  • Àlex Gomà
  • Divendres, 30 Agost 2019 08:15

Esports 2013/2019, opinio tot esport-Victor Valdés (edicio 1874)

L'estiu és aquell interval temporal –que tots intentem gaudir al màxim– i que divideix bàsicament dues coses a la vida: els cursos escolars i les temporades esportives. Encara amb l'estiu cuejant ens trobem doncs de cara amb el setembre, aquell mes que de ben petit havia relacionat amb renovar la motxilla i carregar-la de nous llibres. Unes bosses noves que alguns faran servir per estrenar aula, professorat i companys de classe, mentre que altres les faran servir per posar-hi a dins tots aquells materials esportius i propòsits amb els quals volen començar una nova temporada. Parlem d'esportistes, entrenadors i fins i tot periodistes.

El més important, però, és pensar amb què volem que estiguin plenes aquestes motxilles a final de curs o de temporada. Alguns només hi voldran veure resultats –notes, exàmens, trofeus, èxits, victòries, ascensos– però abans hem de pensar com i perquè volem aconseguir aquells objectius que ens marquem. Perquè quan acabin els cursos i les competicions hem d'obrir la bossa i tenir clar que hem gaudit del procés i que ho hem donat tot per aconseguir allò que volíem. Hem d'estar contents d'haver sumat experiències i aprenentatges que han valgut la pena. Si no, com fan els esportistes que anuncien la seva retirada dient que s'han buidat, no val la pena ni començar.

Un que va estrenar motxilla nova fa pocs dies era Víctor Valdés, nou entrenador del juvenil del Barça. L'exporter explicava en roda de premsa que només arribar va resumir als seus jugadors els cinc principals valors que els volia transmetre, i que per sobre de tot en destacava un: la diversió. “Si no vénen a divertir-se millor que no vinguin, perquè això és el Barça i juguem al futbol per divertir-nos”, va dir en roda de premsa.

És molt positiu que digui això algú que ha viscut en un món i un esport tan viciat pel resultadisme, i en un equip en el qual segur que hi ha més jugadors pensant en el contracte que signaran que no pas en si s'ho estan passant bé. Una vegada xiula l'àrbitre tots volem guanyar, però si no en gaudim, millor que ens quedem a casa.