El despropòsit de grups de Lliga EBA

Aquest diumenge es viurà l'únic derbi local de la temporada

Si l'any passat vam aprendre una cosa de Copa Catalunya va ser que, si hi ha interès i ganes, es pot aconseguir una competició molt atractiva, tot i que es tracti de la 5a categoria estatal. Acords de retransmissió dels enfrontaments amb la Xarxa TV, una competició ben mimada i activitats per atreure els espectadors neutrals. El resultat? Millora d'assistència als pavellons i grans audiències televisives (comparant-les amb els números habituals de la Xarxa).

Aquest any, amb l'ascens del Mataró Parc Dori Dori Boet a Copa Catalunya femenina tindrem l'oportunitat, a més a més, de sumar-hi un derbi mataroní a tot l'espectacle. El Platges de Mataró, que la temporada passada va disputar la Final a Quatre d'ascens, deixarà de ser l'únic conjunt de la ciutat, i de la festa del bàsquet local que es viurà entre tots dos conjunts n'hauria de sortir guanyador el bàsquet de tota la ciutat.

És un fet demostrat que poques coses generen més expectació a l'esport que derbis locals. Doncs per desgràcia, no ho podrem viure a la Lliga EBA –competició organitzada per la FEB– perquè amb la distribució dels grups de la categoria, ha decidit deixar els dos conjunts de la ciutat (Mataró Feimat i Mataró Parc Boet) en grups diferents, privant-nos així d'un espectacle que, com ja vam veure diversos cops a Copa Catalunya, era un esdeveniment de primer nivell a la ciutat que omplia les grades del Palau Josep Mora i de l'Eusebi Millán.

Aquest cap de setmana, concretament diumenge, a dos quarts de set de la tarda, tindrem l'oportunitat de veure l'únic derbi de la temporada, en plena pretemporada i en el marc de la Lliga Catalana EBA que organitza la Federació Catalana. No és la festa que la ciutat es mereix, però com a mínim tindrem un tastet del que podria ser si les coses, a vegades, es fessin amb cap.