Una competició que enganxa

Copa Catalunya és l'exemple que si el producte és bo, triomfa

20170528_Final Copa Catalunya_Boet

Aquest cap de setmana s'ha acabat la temporada de Copa Catalunya de bàsquet amb el Mataró Parc Boet com a campió de la categoria després d'haver-se imposat a la Final a Quatre masculina que es va disputar a Salou, i una setmana abans va ser el Barça CBS qui es va imposar en la femenina.

Estem parlant de la categoria de nivell més altque organitza la Federació Catalana de Bàsquet i que va ser la seva gran aposta per aquesta temporada. També s'hi va sumar la Xarxa (Xarxa de televisions locals), disposada a tractar el producte com si fos de primer nivell. I així ho ha fet.

Programes especials de seguiment, retransmissions dels partits en directe, amb accés a través de la Xarxa, però també amb streaming en directe on-line i per un dial de Movistar TV.  I unes retransmissions amb entrevistes a peu de pista, el periodista badaloní Xavi Ballesteros de narrador principal i un desplegament de mitjans tècnics que poc té a envejar a altres competicions de primer nivell.

Per acabar-ho d'adobar, intentant augmentar al màxim l'espectacle, a principis de gener es va organitzar un All-Star de la competició a Cornellà de Llobregat. Concurs d'esmaixades i triples i partits d'exhibició de categoria masculina i femenina, amb una organització a l'alçada de la que fa anys organitzava la pròpia lliga ACB.

Espectacle, molt d'espectacle que és el que atrau a la gent. I la resposta ha estat molt i molt bona. Amb grans assistències als pavellons i un seguiment per part de l'aficionat que fa que ens adonem que, per molt que ens diguin que tal esport ven o no ven, que no val la pena fer-ne res perquè no resulta mediàtic i que si no és futbol no surt a compte, si el tractament que se'n fa és bo, adequat i se'l potencia per fer-lo atractiu per l'espectador, al final acaba per enganxar.
Un èxit per tots aquells que creiem que un altre esport és possible.