Comença la 25a temporada a la divisió de plata per al CH Mataró

Rep l'equip del Compañía de Maria d'A Coruña al pavelló Jaume Parera

Hoquei CH Mataró - Liceo B

Aquest dissabte a les 19h arriba l'esperat inici de l’OK Lliga Plata, que sempre porta nervis. Però el Mataró ha fet una bona pretemporada i espera certificar-ho davant del Compañía de María de A Coruña, un equip que és tota una incògnita.
Serà aquesta la 25a temporada de l'equip mataroní a la categoria de plata estatal, de la qual ha estat tres vegades campió (1994-95, 2000-01 i 2005-06). En una altra ocasió va acabar segon (2013-14) aconseguint també l'ascens a la màxima categoria estatal.

Nova estructura de la categoria

L’OK Lliga Plata ha viscut tota una revolució i ampliació, canviant de for- mat i passant d’un grup únic de 14 equips –l’any passat clarament domi- nat pels catalans, amb dotze equips– a 24 equips dividits en dos grups de 12, amb fins a 11 equips de fora de Catalunya, en una maniobra ben segur per intentar que els equips de fora de Catalunya agafant més protagonisme. El CH Mataró jugarà al grup Nord, on es retroba de la temporada passada amb el Vilafranca, l’Arenys de Munt, l’Alpicat, el Tordera, el Manlleu i el Vilanova –els altres equips catalans–, així com amb el Liceo B de fora, i com a novetats viatjarà dues vegades més a la ciutat de A Coruña, d’on també són el Compañia de María i el Dominicos, i viatjarà també a Astúries, d’on és l’Oviedo Booling Club, i al País Basc per jugar contra el Jolaseta de Getxo.

La plantilla mataronina

La base de la plantilla entrenada per Albert Larrea és la mateixa, amb Sergi Grané defensant la porteria i Èric Florenza, Oriol Lladó, Àlex Cantero, Gerard Cusachs, Bernat Romero i Conrad Xicota que segueixen a l’equip. Jaume Gisbert, que era el segon porter, Pau Palacín i Adrià Martos van ser les baixes. L’equip s’ha reforçat amb Èrik Gual, provinent del Vilanova i un dels màxims golejadors de l’OK Lliga Plata la temporada passada. Guillem Carbonell, que ja va jugar partits amb el primer equip, puja del júnior, i el segon porter serà Martí Almerich, que serà el titular del segon equip, de la pedrera mataronina però que ve del Barça.

Hoquei CH Mataró - Liceo B

Impressions del tècnic Albert Larrea

Albert Larrea, tècnic mataroní, ens ha explicat que s’afronta la temporada
amb incògnites, no només per tots els equips nous, que han fitxat per intentar estar a l’alçada i tenen pistes que seran complicades, sinó també perquè els que ja coneixen s’han reforçat bé. Destaca la importància de començar amb una bona dinàmica, al tractar-se d’una lliga més curta en la que els errors es poden pa-gar més cars. L’idea és ser un equip molt competitiu cada setmana, fent-se forts a casa i buscant treure bons resultats en els desplaçaments. Si ho aconsegueixen, ben segur que lluitaran per ocupar o la primera plaça que dona l’ascens directe, o la segona que porta a jugar un play-o d’ascens contra un dels equips de baix de l’OK Lliga.