El Medicare System Mataró resol als últims minuts una veritable “final” per la permanència

En un partit intensíssim i emocionant, les locals es van emportar la victòria per 6-3 tot i que a falta de 5 minuts pel final el partit estava empatat a 3

El Medicare System Mataró depèn de si mateix per assegurar la permanència a OK Lliga després de la victòria contra el CP Rivas Las Lagunas, i és que si guanya a la pista del Liceo, seguirà a la màxima categoria de l’hoquei espanyol. Aquesta és la principal conseqüència dels resultats registrats durant la vint-i-cinquena i penúltima jornada de l'OK Lliga femenina pel que fa a part baixa de la classificació.

Hoquei Medicare CHM - Rivas

El partit disputat al Jaume Parera el dissabte a la tarda entre el CH Mataró i el CP Rivas Las Lagunas era una verdadera final. “Win or go home” que diuen els anglosaxons. La que resultés perdedora quedaria sentenciada a perdre la categoria. La guanyadora encara tindria feina per l’última jornada. I el partit es va viure amb la intensitat pròpia de les finals, amb molt d’ambient a la grada, amb nervis a la pista i emoció al marcador. Al principi del partit potser les locals van acusar més els nervis i van sortir una mica espesses. No aconseguien travessar la teranyina defensiva que havien teixit les madrilenyes. Abans d’arribar al minut 7, però, Patricia Miret va veure una targeta blava. Carla Fontdeglòria va encarar la falta directa, però no va poder transformar-la i durant els dos minuts de superioritat numèrica a la pista, tampoc es va aconseguir marcar. Encara pitjor, just al moment que les visitants, que vestien de groc i negre, recuperaven a la jugadora exclosa, van muntar un rapidíssim contracop que les va portar al 0-1. Les jugadores locals es van anar entonant i cada cop assetjaven més la porteria del Rivas. De tal manera que van disposar de diverses ocasions clares, però no va ser fins al minut 17 que Aina Florenza, després de robar una bola en defensa, va muntar una contra en solitari i va superar magistralment la portera. Mig minut després, una doble ocasió amb xut al travesser i posterior remat al pal. I, encara abans del descans, Carla Fontdeglòria avançava al Mataró (2-1).

El primer tram de la segona part va ser el menys intens del partit i van passar deu minuts sense gairebé res que ressenyar, però el que deparaven els últims 10 minuts va valdre la pena! La desena falta del Mataró va concedir una directa al Rivas que l’argentina Gordillo es va encarregar de transformar per anivellar el marcador a 2. Immediatament després, la desena falta de les madrilenyes. Però Ona Castellví tampoc va poder transformar-la. A falta de 8 minuts i mig pel final, Aina Florenza tornava a avançar al Mataró. I a l’altra banda, Ariadna Escalas aturava diverses ocasions de les visitants. Però faltant 5 minuts, una pilota perduda al centre de la pista va permetre una contra de dues jugadores contra Escalas, i les visitants van tornar a igualar el marcador. Quedaven 5 minuts per decidir el partit. La intensitat era extrema. Però immediatament, Carla Fontdeglòria va aconseguir el 4-3 després d’un rebuig de la portera. I amb les madrilenyes jugant ja al límit, Quan faltava un minut, en dues jugades consecutives, van arribar el 5-3 i el 6-3 que feien vibrar l’afició i sentenciaven, per fi, el partit.

Medicare System MATARÓ – CP Rivas Las Lagunas 6-3

Medicare System Mataró: Ariadna Escalas (portera), Xantal Piqué, Ona Castellví, Carla Fontdeglòria (4) i Aina Florenza (2) –cinc inicial-, Júlia Canal, Anna Fontdeglòria, Aida Anton, Joana Xicota i Èrika Arellano (ps).