El Joventut Handbol Mataró guanya amb una remuntada per al record

L'equip mataroní ha fet un parcial de 0-10, en 13 minuts en que el Palautordera no ha marcat ni un gol

El Joventut Handbol Mataró ha aconseguit guanyar a la pista d'un històric de l'handbol català com és el Palautordera, i ho ha fet de manera espectacular amb una remuntada de les que es recorden molt de temps.

L'equip de Jordi Coma portava una ratxa de partits en què perdia els punts en el tram final, després d'haver fet un gran inici de partit, i avui les coses han sortit al revés. El Joventut ha sortit amb un equip, diguem-ne, poc habitual i el "Palau" ha aprofitat les errades de l'equip groc-i-negre i ha agafat set gols d'avantatge a l'equador de la primera part, amb 5 gols del seu extrem Ollé, sobretot al contraatac. I la diferència ha anat augmentant fins als nou gols (13-4) a menys de 10 minuts del descans.

Aquí ha canviat tot

Jordi Coma ha refet l'equip en atac i amb Pepo Juàrez de lateral s'ha començat a trobar forat a la defensa oberta de l'equip local. Tres gols molt ràpids de l'equip mataroní els han fet créixer moralment, mentre començaven a entrar els dubtes a l'equip local. La defensa mataronina, amb Oriol Vaqué i Bernat Bonamusa al centre, era una muralla i Pol Gavañach al darrere ho aturava tot, i fins al descans l'equip local no ha anotat cap gol i s'ha anat als vestidors amb un 13-11 impensable uns minuts abans.

mataro-palautordera

Però és que a la represa ha continuat aquesta línia, i als tres minuts, el Joventut ja dominava i completava un parcial de 0-10 per situar el marcador en 13-14, després que l'equip local es passés 13 minuts sense marcar ni un sol gol. Els gols de l'ala esquerra formada per Pepo Juàrez, Jan Bonamusa, del juvenil Manu Núñez a l'altre extrem i del pivot Dani Aguilera havien capgirat la situació. I a partir d'aquí els nervis ja s'han apoderat dels vallesans que en veure's darrere en el marcador ja han jugat coaccionats.

La diferència ha augmentat als cinc gols a l'equador de la segona part (17-22) i fins al final l'equip mataroní ha gestionat molt bé la diferència. I ja no s'ha arribat a patir mai per aconseguir un triomf molt valuós, que serveix per trencar una ratxa de quatre partits sense guanyar, i que ha de donar molta força al grup de cara als pròxims partits contra La Roca, Sant Quirze i Sant Martí.

PALAUTORDERA 26-30 JOVENTUT MATARÓ

PALAUTORDERA: Casado i Valls porters; Altimira (5), Cañellas (1), Deumal (1), Hortelano, Marc Morales; Enric Morales (1), Ollé (7), Paniagua, Puig, Sala (6), Salles (2), Jabbour (2).
JOVENTUT MATARÓ: Pol Gavañach i Dani Torvisco porters; Dani Aguilera (6), Bernat Bonamusa, Jan Bonamusa (5), Àlex Bosch (2), Berenguer Chiva, Pepo Juàrez (6), Marc López, Carlos López (1), Bernat Muñoz, Marc Pey (4), Pol Vallhonesta (1), Oriol Vaqué (1), Manu Núñez (3), Oriol Prat (1).
PARCIALS CADA 5': 2-1, 6-2, 8-2, 12-4, 13-7, 13-11 descans; 14-16, 16-18, 17-22, 20-25, 22-28, 26-30