Victòria agònica del Joventut Handbol Mataró a vuitens de la Copa

Ha derrotat el Sarrià a la tanda de penals classificant-se per als quarts de final

El Joventut Handbol Mataró s'ha classificat per als quarts de final de la Copa Catalana superant la UE Sarrià després d'un partit llarguíssim amb pròrroga i tanda de penals, en la qual ha estat decisiva l'actuació del porter Dani Arguillas aturant-ne tres.
Els dos equips havien fet una molt bona lliga a 1a Estatal acabant en 4t i 5è lloc igualats a 45 punts i avui la igualtat s'ha manifestat novament sobre la pista del pavelló Teresa Maria Roca, on els aficionats que s'hi han aplegat han vibrat amb un partit de bon nivell i d'alta intensitat.

Ha Mataro-sarrià

El partit ha començat amb el Joventut molt endollat i agafant avantatge de 5-2, però de seguida s'ha equilibrat el marcador que ha anat registrant molts empats fins al 15-15 del descans, i destacant l'actuació de Guillem Lozano per part visitant amb 6 gols en aquests primers trenta minuts, culminant molt bé el joc que feia l'equip visitant movent a gran velocitat per superar la defensa 6:0 dels locals. Però a l'altra banda l'equip mataroní treballant molt bé tàcticament, també trobava bones posicions per superar una defensa visitant molt dura i que va ser excessivament tolerada pels col·legiats (9 exclusions locals i 4 visitants al llarg del partit) i resolia amb facilitat.

A la represa tot semblava continuar pel mateix camí però la defensa local s'ha anat afermant i amb Bernat Muñoz inspirat (6 gols també en aquests segons trenta minuts) el Joventut ha fet un parcial de 4-0 i ha agafat quatre gols d'avantatge (25-21) que ha ampliat a cinc quan quedaven cinc minuts per al final (30-25). Semblava tot decidit però, arran d'una tangana, el Joventut s'ha quedat amb dos jugadors menys i després, per uns moments, amb tres menys, i els sarrianencs han vist possible la remuntada. Han pressionat molt, han recuperat pilotes, el Joventut s'ha precipitat, ha topat amb el porter Guitart, que ho aturava tot, i els visitants han empatat a 30 forçant la pròrroga.

Als dos temps suplementaris de 5 minuts, amb els àrbitres desentenent-se absolutament de sancionar amb exclusions, ha tornat la mateixa història dels empats a 31, 32 i 33, amb els equips bastant castigats i traient forces d'on quasi no n'hi havia. El Sarrià sempre anava per davant, però dos gols de contraatac d'Àlex Bosch han portat la resolució del partit a la tanda de penals, i en ella ha estat clau l'actuació de Dani Arguillas el porter que ha fitxat per a la Copa, que ja havia estat bé a la segona part del partit i a la pròrroga amb 11 aturades, i que ha donat la victòria a l'equip local aturant tres llançaments des dels 7 metres. Per part local han marcat Àlex Bosch, Bernat Muñoz i Bernat Bonamusa i ha estat suficient per obtenir la classificació.
Ara el Joventut jugarà els quarts de final la setmana vinent molt probablement contra l'OAR Gràcia de Sabadell.

JOVENTUT MATARÓ - UE SARRIÀ 36-35

JOVENTUT MATARÓ: Noper Sowe i Dani Arguillas porters; Marc Martínez (3), Bernat Muñoz (7), Berenguer Chiva (1), David Pedragosa (4), Dani Aguilera (3), Bernat Bonamusa (4), Àlex Bosch (6), Toni Busquets (2), Guillem Fàbregas (3), Roc Segarra (3), Oriol Vaqué, Marc Castilla.