El corró del Joventut aixafa el Montcada

L'equip mataroní, que ha acabat superant àmpliament un rival directe, ja porta 18 jornades sense perdre

El Joventut Handbol Mataró tenia avui un partit molt important, ja que rebia la Salle Montcada, un dels tres equips que junt amb el mataroní lluita per entrar a la fase d'ascens a Divisió d'Honor Plata, i amb el qual estava igualat a la classificació, i al final del partit ha passat per damunt seu, fent valer la superioritat de la plantilla, imposant-se per nou gols de diferència. I d'aquesta manera continua a un punt dels dos líders, Sant Martí Adrianenc i Granollers B, i aquest serà el pròxim rival dels mataronins aquest diumenge al pavelló Olímpic de Granollers, on el Joventut només hi ha guanyat un cop, i d'això ja fa 11 anys.

mataro-montcada

La diferència final no indica del tot les dificultats per les que ha passat l'equip local per aconseguir el triomf. Ha costat entrar en joc i el primer gol no ha arribat fins que es portaven 4 minuts. De seguida l'equip groc-i-negre s'ha posat per davant, però la bona tasca en atac dels germans Maresma (9 gols entre els dos a la primera part) i el canvi defensiu del Montcada, passant a un 5:1 pressionant molt al central local, ha fet que la diferència no fos massa gran i al descans s'ha arribat amb un ajustat 14-12.

ha mataro-montcada

A la represa els montcadencs han continuat ferms en defensa, imposaven un ritme lent en atac, i als deu minuts han igualat a 17 gols. Un temps mort d'Hèctor del Pino ha servit per aclarir les idees. La defensa ha tancat espais, Oriol Mas ha començat a encadenar aturades als xuts visitants, mentre a l'altre costat Bernat Muñoz ha començat a prendre la responsabilitat amb bons xuts, i en deu minuts s'ha fet un parcial de 5-0 i el marcador ha passat a un 22-17, diferència que ha permès encarar el final amb tranquil·litat.
A partir d'allà s'han ficat pilotes als pivots, davant la defensa més oberta de l'equip visitant, forçants penals, ben executats per Pedragosa, i treballant molt bé els seus atacs (com s'ha fet durant tot el partit en què s'han perdut poquíssimes pilotes), en el tram final s'ha exhibit davant un rival que ha anat pagant el desgast, mentre l'equip mataroní mantenia el ritme, passant com un corró per sobre seu.

JOVENTUT MATARÓ - SALLE MONTCADA 29-20

JOVENTUT MATARÓ: Oriol Mas (19 aturades) i Jordi Armadans porters; Marc Martínez (2), Toni Busquets (2), Oriol Vaqué (1), David Pedragosa (5, 4 de p.), Dani Aguilera (1), Bernat Bonamusa (4), Jan Bonamusa (2), Roc Segarra (3), Bernat Muñoz (5), Eric Martínez, Berenguer Chiva, Guillem Fàbregas (1), Marc Castilla (2), Àlex Bosch. 29 gols de 49 xuts. 5 pèrdues de pilota i 5 exclusions.
LA SALLE MONTCADA: Alberto Garcia, Ricard Presas porters; Pau Maresma (5), Albert Maresma (8, 1 de p.), Jiménez (3), Benítez (1), Giràldez (1), Larriba (1), Martínez, Pau Sànchez (1), Gonzàlez, Expósito (1), Manso. 20 gols de 51 xuts. 10 pèrdues i 6 exclusions.
PARCIALS CADA 5': 2-2, 5-5, 8-7, 10-9, 13-9, 14-12 descans; 15-13, 17-17, 19-17, 22-17, 23-19, 29-20.