La UD Cirera guanya a Badia i puja a 2a Catalana

L'equip groc ha imposat el seu millor joc marcant tres gols en el tram final del partit

190609Fu_Cirerapujaa2a

La UD Cirera ha guanyat per 0-3 en el partit de tornada de la promoció disputat a Badia del Vallès i ha aconseguit un brillant ascens a la 2a Divisió Catalana.

En el partit d'anada disputat al Municipal del Centenari, deixant a part uns instants de dubte a la primera part en els quals va rebre dos gols, l'equip groc ja havia estat superior en joc al seu rival. Aleshores gràcies a la seva fe, va obtenir premi en el tram final del partit amb dos gols que els van donar un empat esperançador.

Avui al Municipal de Badia del Vallès davant un dels equips més golejadors de totes les categories catalanes (havien marcat 111 gols en la lliga), ha fet un partit molt seriós en defensa. Ha esperat les seves opcions i les ha pogut materialitzar en el tram final del partit amb tres gols, que han donat l'ascens... que és el tercer ascens del futbol mataroní d'aquesta temporada després dels del CE Mataró a 1a i de la UD Molinos a 2a.

190610Fu_Badia-Cirera1

Després d'uns minuts en que ja es veia el respecte que es tenien el dos equips, però amb l'equip groc mantenint el control de la pilota. Aleix ja ha tingut dues bones ocasions en el primer quart d'hora. S'ha anat anivellant la situació, però fins al descans cap més ocasió clara de gol.

A la represa han començat forts els vallesans, però en una falta perillosa han xutat fora. Novament el Cirera ha passat a controlar i Aleix l'ha tornat a tenir, i també Ximillo i Izar, però sense èxit. La reacció local ha obligat a Toni a fer la seva gran primera aturada del partit.

191011Fu_Badia-Cirera3

En l'últim quart d'hora amb els canvis introduïts per Polo, el Cirera ha mantingut el seu nivell, mentre semblava anar baixant el dels locals. Ja dintre dels últims deu minuts Baba, ha recuperat una pilota i s'ha plantat davant el porter per superar-lo i marcar el primer gol i deixar el seu equip a un pas de la glòria.

S'ha resistit bé l'empenta final dels locals i s'ha sentenciat amb dos gols de Yustos i de Carlos Flores, en un penal, que han fet embogir la nombrosa afició cirerenca que s'ha desplaçat fins al Vallès: la UD Cirera puja a 2a Catalana!!

191011Fu_Badia-Cirera2

BADIA DEL VALLÈS 0-3 UD CIRERA

UD CIRERA: Toni, Cristian Romero (Isaac 83'), Palau, Karamba, Álvaro Yustos, Juako, Agus (Carlos Flores 89'), Ximillo, Aleix (Gianluca 79'), Frank (Baba 46'), Izar.
GOLS: 82' BABA (0-1); 89' YUSTOS (0-2); 90'+2' CARLOS FLORES (0-3).

Llegeix l'entrevista que vam publicar fa uns dies amb el tècnic José M. Polo abans de la disputa de la promoció

El dissabte es va complir mig segle de la inauguració del Municipal de Cirera

Un fet que cal remarcar en aquests de gran tensió per la disputa de la promoció, és que ahir dissabte es va complir el mig segle de la inauguració del Municipal de Cirera.

En efecte, en el número 23 de la secció "Records d'un segle d'esport a Mataró" publicada a la nostra revista es pot llegir:

El dia  8 de juny de 1969, a les 11 del matí, l’alcalde de la ciutat Sr. Pedro Crespo Gil, acompanyat de l’alcalde del barri Sr. Diego Sánchez, va inaugurar el camp de futbol situat al costat de la carretera, quasi a continuació de les darreres edificacions i abans d’arribar als terrenys destinats a l’Estadi Municipal d’Atletisme, aleshores en projecte.

EFEM.-InauguracióCirera

Ja en la crònica d’aquella inauguració a la Revista Iluro Sport es deia que “Era una magnífica tasca social i esportiva la que calia esperar de la nova instal.lació la qual, en honor de la veritat s’ha de millorar, tant pel que fa al terreny de joc, com a la tanca interior i exterior, com dels vestidors”. Però de moment els equips del Club Deportivo Cirera i del Centro Social Cirera, ja podien disposar d’un terreny de joc i no s’haurien de desplaçar fora de Mataró per jugar els seus partits.

Els protagonistes de la jornada inaugural foren per part del C.D. Cirera: Pulido, Calero, García, Ruiz I, Ruiz II, Barroso, Paquillo, Moreno, Planas i Rodríguez, entrant després Martínez i Pintor; i per part del Social Cirera: Palma, Pepillo, Mateo, Manolo I, Manolo II, Cordobés, Mena, Benito, Leyva, Capilla i Solà, després Salvà i Reina. El resultat fou d’empat a tres gols i en els penals s’imposà el Social Cirera.

És el setè ascens de la UD Cirera

Uns anys després d'aquella inauguració els dos clubs de la barriada es van fusionar, i la temporada 1976-77 la Unión Deportiva Cirera ja va jugar a 3a Territorial. Des d'aleshores ençà el club ha viscut amb aquest d'avui set ascensos de categoria.

El primer ascens va arribar la temporada 1978-79 quan la UD Cirera va quedar campió de 3a i va pujar a 2a Territorial.

El segon va arribar ja la temporada següent, quan l'equip groc va repetir títol i va aconseguir l'ascens a 1a Territorial, que no s'ha de confondre amb l'actual 1a Catalana. Per sobre hi havia la Preferent i per tant el seu nivell era equivalent a l'actual 2a Catalana.
L'equip va baixar dues temporades després.

El tercer ascens va ser la temporada 1989-90, quan el Cirera va tornar a quedar campió de 2a Territorial, amb un punt d'avantatge sobre el Cardedeu i guanyant per 2-0 el Montmeló en l'última jornada. Va tornar a pujar a 1a. Aquesta vegada l'estada a 1a va ser més llarga, va ser de 7 temporades, però es va tornar a baixar.

190609Fu_3rAscecns

El quart ascens, el primer del segle XXI, va arribar la temporada 2000-01, quan l'equip va tornar a quedar campió de 2a, amb 7 punts d'avantatge sobre el Pineda. Aquesta vegada la permanència a 1a va durar 4 temporades.

El cinquè ascens va ser la temporada 2005-06. L'equip va quedar subcampió molt per sota del Santvicentí, però va pujar directament. Però només va poder mantenir-se una temporada.
La temporada 2011-12 va haver-hi remodelació de categories i es va crear l'actual organització, amb 1a, 2a, 3a i 4a catalana. L'equip cirerenc va jugar a 3a Catalana (més o menys equivalent a l'anterior 2a Territorial).

190609Fu_UltimAscensCirera

El sisè ascens, l'últim fins ara, havia estat la temporada 2012-13 quan l'equip cirerenc va quedar campió de la 3a Catalana. L'equip va assolir el títol i l'ascens amb un empat a casa davant el Pla d'en Boet quan quedaven quatre jornades per acabar el campionat.
Aquell partit el van jugar: Carlos Carrión, Sergio Corrales, Albert Sánchez, Augusto Campos, José Medina, David Serrano, Alfons Gonzàlez, Isaac Ramos, Albert Rubio i Aleix Tarrés. Tres dels jugadors han tornar a estar present en l'ascens d'avui.
L'equip va mantenir-se quatre temporades a 2a, fins que va baixar ara fa tres temporades, la 2016-17.

El setè ascens ha arribat avui, i possiblement ha estat el més dur d'aconseguir en una promoció que serà recordada durant molt de temps.