El derbi futbolístic acaba amb un empat que no satisfà ningú i envia el Cirera a 3a

A falta d'un partit per acabar la Lliga el CE Mataró continua a dos punts del líder, i no té assegurat el lloc de promoció... però encara podria ser campió

Futbol Cirera - CE Mataró

Avui al migdia es jugava el derbi futbolístic de 2a Catalana de la ciutat que havia despertat gran expectació pel molt que s'hi jugaven tots dos equips quan el campionat ja toca al seu final, i ha acabat amb un empat que no ha deixat satisfet cap dels dos equips. El CE Mataró, que anava per davant en el marcador, d'haver mantingut el resultat, s'hagués pogut fer amb el lideratge, ja que la Grama ha vist com el Llefià li empatava el partit poc abans del final. I la UD Cirera, tot i haver tret un punt, es veu ja descendit a la 3a Catalana.

El matx ha tingut dues parts clarament diferenciades, la primera del color blau, que  lluïa el Mataró, i la segona del groc del Cirera, que ha tret tot el seu caràcter davant un rival, que ha anat baixant les seves prestacions i que s'ha vist superat en el centre del camp en els segons quaranta-cinc minuts, amb una banqueta on tots els recanvis eren jugadors de la davantera.

Primera part d'absolut domini del Mataró, que només pot fer un gol topant amb un gran Compte

L'equip d'Alberto Encinas ha començat dominant, i als 10 minuts de joc, mentre el Cirera jugava temporalment amb deu per una lesió, ha marcat quan Bargalló ha rematat amb gran encert des del punt de penal una centrada de Lluís. No ha afluixat l'equip visitant i durant la primera part el porter local Compte s'ha lluït per evitar el segon gol en dos xuts consecutius d'Aitor i Parri (18') i un altre de falta directa d'Isma (23'). A la mitja hora, en ple domini del Mataró, l'àrbitre ha sancionat només amb groga una agafada per darrere de Roger a Bargalló, quan aquest es ficava dintre l'àrea, amb les protestes visitants que creien que hauria pogut ser vermella. A la sortida de la falta ha anul·lat per orsai un gol marcat per Bargalló. I en la darrera jugada de la primera part s'han tornat a veure les cares els dos grans protagonistes de la primera part, quan Compte ha tornat a evitar el gol aturant un potent xut de Bargalló.

A la represa són els locals els que dominen i tenen més ocasions

A la segona part tot ha canviat. Des del primer moment s'ha vist un Cirera molt incisiu davant un Mataró potser massa relaxat tenint en compte el que es jugava. De seguida el Cirera ha reclamat un possible penal sobre Joel, i Aleix Tarrés i Kadur, han tingut bones opcions rematant de cap fora. Encara el Mataró ha replicat amb un altre xut de Bargalló aturat per Compte i una rematada d'Isma alta a la sortida del córner.

Però a mesura que passaven els minuts es veia que el centre del camp local es feia amo de la situació amb un gran treball de Joel, Izar i Roger, ben ajudats des del darrere per Albertito. Parri i Fiti, acusaven l'esforç, i no podien rebre ajut "de múscul", ja que tots els recanvis del Mataró eren de jugadors amb característiques més ofensives. I prop de la mitja hora ha acabat arribant l'empat amb una centrada des de l'esquerra cap al segon pal on Joel l'ha enviat cap a porteria i allà, quasi sota pals, el golejador Aleix Tarrés (que és el tercer màxim golejador del grup) ha empatat.

En el quart d'hora final que s'ha allargat moltíssim, el partit ja s'ha trencat, amb els jugadors dels dos bàndols notant l'esforç, i hi ha hagut opcions de decantar el marcador pels dos costats. Amb xut de Marcelo aturat per Compte (30'), una gran jugada d'Izar culminada amb xut que ha aturat Pol (35'), un xut de Roger també aturat per Pol (42'), una rematada de cap de Sergio López a la sortida d'un córner que ha tornat a trobar-se amb Compte i quan ja s'acabava el temps afegit, i ja havien estat expulsats per una picabaralla Joel i Sergio Urbano, en una centrada de Bargalló que s'ha passejat per davant la porteria local sense que cap dels molts peus que hi havia pogués rematar.

UD CIRERA 1-1 CE MATARÓ

UD CIRERA: Compte, Ximillo, Kadur (Albert Garrido 81'), Albertito, Peque (Baba 83'), Joel (vermella per acumulació als 90'), Izar, Roger, Omar, Aleix Tarrés i Joan.
CE MATARÓ: Pol, Lluís, Rueda, Isma, Sergio López, Parri, Fitin (Sergio Urbano 72', vermella als 90'), Óscar (Marcelo 60'), Aitor Gonzàlez (Ariño 75'), Rodri (Ricky 65'), Bargalló.
GOLS: 10' BARGALLÓ (0-1); 71' ALEIX TARRÉS (1-1).

Com queda la situació per al CE Mataró

Quan s'estava acabant el partit, ja se sabia que el Llefià havia empatat al camp del líder i per tant, si el Mataró hagués guanyat s'hauria col·locat líder. Ara l'equip groc-i-negre continua a dos punts de la Grama i tres per davant de la Guineueta, amb el golaverage guanyat davant el líder i perdut davant el tercer.

Això vol dir que si en la darrera jornada el Mataró guanya, obtindrà el lloc que dona dret a jugar la promoció d'ascens, si supera el Carmelo, equip que ja ha baixat i avui ha perdut per 0-6 davant la Guineueta. Però si la Grama només pogués empatar davant del Lloreda, equip que encara no està salvat, el Mataró encara podria ser campió i pujar de forma directa, si obtingués els tres punts davant el Carmelo.

La UD Cirera ja és equip de 3a Catalana

Força més preocupant és com ha quedat l'equip cirerenc, ja que continua en zona de descens en el lloc 15è, i si no ens fallen les dades, ja és equip de 3a Catalana. Ara mateix necessitaria una carambola per fer-se amb el 14è lloc assolint 37 punts. Però dels equips classificats en aquesta posició dels tres grups de Barcelona baixen els dos pitjors, i després d'aquesta jornada el 14è del grup 3r, que és el Martorell ja té 40 punts. Només hi hauria hagut una possibilitat si hi hagués dos ascensos no compensats de 3a a 2a B, però això no pot passar, ja que han baixat 3 equips i com a molt poden pujar 4.