Nicky Dedeu: "Crec que aquest resultat és la recompensa al club per tants anys apostant pel femení"

Ja fa quatre anys que Dedeu està vinculat al CE Futsal Mataró, n'és el coordinador i aquesta ha estat la primera temporada entrenant al sènior femení

Nicky Dedeu futsal

És el primer any d'en Nicky Dedeu dirigint la banqueta del sènior femení, i en l'estrena ja ha aconseguit el campionat de lliga i l'ascens a Divisió de Plata. Les vermelles han assolit una gran fita després de signar uns números envejables durant de temporada: 20 victòries, 2 empats i només 3 derrotes (a falta de l'última jornada per disputar), han estat l'equip més golejador amb 97 tants i el quart menys golejat amb 44.

 

Com va ser el moment de confirmar que éreu campiones i havíeu assolit l'ascens?

Va ser una gran alegria després de tot l'any treballant per aquest dia. Les noies estaven totes súper contentes, i nosaltres contents per elles.

 

A més, el títol arriba després d'una gran temporada amb uns números molt bons.

És increïble. Quan vam començar al setembre no ens vam plantejar l'objectiu de pujar en cap moment. Érem conscients que teníem una plantilla amb molt talent, i la veritat és que el dia a dia d'elles i la feina que hem anat fent és el que ens ha portat fins aquí.

 

Ha estat tota una sorpresa doncs?

No ens obligàvem a aquest objectiu, tot i que veient la plantilla i amb alguna incorporació i que són noies que porten tota la vida al club, que des de petites han guanyat moltes coses, crèiem que era possible. Però no teníem l'obligació de fer-ho.

 

Futsal Aliança Mataró - Industrias Santa Coloma

Havies entrenat mai equips femenins?

No, mai, ha estat la meva primera experiència amb noies com a entrenador.

 

I ha anat prou bé...

A part que són molt bones jugadores, a nivell humà, ens van acollit molt bé tant a mi com al Pablo, i la veritat que vam connectar molt bé des de l'inici i això ens va portar a agafar una bona dinàmica i fins a aconseguir la lliga. Es porten molt bé entre elles i hem fet molta pinya.

 

Com va sorgir el fet de passar a entrenar el sènior femení?

El David Rivera m'ho va comentar quan estàvem acabant la temporada. Em va dir que podia encaixar molt bé per la meva manera de ser, perquè tinc molta paciència i no sóc molt de cridar. M'ho vaig estar pensant uns dies i al final vaig acceptar. I crec que vaig encertar [riu].

 

Futsal Aliança Mataró - Industrias Santa Coloma

La idea de cara a la temporada vinent, a Divisió Plata, és continuar?

Estem acabant de tancar-ho amb el club, però la idea és continuar jo i començar a planificar la temporada, tot i que el que és el gruix de la plantilla seguirà, perquè són noies d'aquí, més algunes del Maresme que porten també bastant temps.

 

Penseu en reforços?

Sí que haurem de fer alguna incorporació perquè la categoria és molt exigent, però haurem de mirar-nos-ho bé. Sobretot trobar un parell de jugadores que hagin competit a Plata i tinguin el ritme de la categoria.

 

Tot i que no les dirigies tu, és un equip que en els últims quatre anys ha aconseguit tres ascensos. Té molt mèrit.

Algunes de les noies diria que estan al club des d'aleví o infantil i han guanyat lligues, copes Catalunya i han jugat campionats d'Espanya... és un grup que són molt bones jugadores, amb molt talent i qualitat.

 

Com vas arribar a entrenar a Mataró?

Des de petit he jugat a futbol sala a Premià de Dalt, feia anys que estava com a entrenador allà i vaig arribar a estar de coordianador. Amb el David teníem bona relació entre clubs i em va agafar per ser el seu segon en les comarcals i l'any següent em van oferir venir.

 

I com valores aquests anys a la ciutat?

Estic molt content; i que duri [exclama]. Des de l'inici m'han valorat molt i m'han ofert equips de divisions altes que a Premià no podia entrenar, i per això també vaig decidir una mica fer el pas. M'agrada la filosofia que tenen, sobretot perquè per la part femenina porten apostant-hi des de l'inici. Especialment el David sempre ha volgut que les noies puguin jugar a futbol sala i crec que aquest resultat és la recompensa de tants anys d'apostar per a elles.

 

Futsal Aliança Mataró - Industrias Santa Coloma

El femení al CE Futsal Mataró

El club ha tingut dues etapes de sènior femení. La primera d'elles va començar l'any 2005-06 i va durar tres temporades. En aquella època, jugaven a l'escola Valldemia. L'equip es va heretar de la Unió recreativa Laru i competia a Divisió d'Honor. Quan aquestes van decidir plegar, el club es va trobar en què no hi havia continuació.
El segon projecte es va engegar la temporada 2015-16, quan ja hi havia bastantes nenes del club que passaven a juvenil i alguna a sènior i es va apostar per donar-los continuïtat. Van començar per la categoria més baixa, a segona divisió, i després de quatre anys han assolit la Divisió de Plata.

Trajectòria del sènior femení: 3 ascensos en 4 temporades

  • 2015-16: Segona divisió. Queden campiones i aconsegueixen l'ascens, amb 24 victòries i 2 empats.
  • 2016-17: Primera divisió. Queden subcampiones i també assoleixen l'ascens, amb 18 victòries, 1 empat i 5 derrotes.
  • 2017-18: Divisió d'Honor. Acaben en 7a posició, tot i estar fins al desembre en tercer lloc. El balanç va ser de 12 victòries, 3 empats i 9 derrotes.
  • 2018-19: Divisió d'Honor. Queden campiones i aconsegueixen l'ascens, amb 20 victòries, 2 empats i només 3 derrotes