Gran èxit de la "perxa urbana" organitzada pel CA Laietània

La plaça de Santa Anna va ser, durant tot el dissabte, l'escenari d'aquesta espectacular especialitat atlètica

Perxa urbana 2015

El passat dissabte la plaça de Santa Anna va ser l'escenari, per primera vegada, d'una exhibició de salt amb perxa, possiblement l'especialitat més espectacular de l'atletisme i en la qual, a la nostra ciutat, han sorgit grandíssims especialistes, alguns dels quals van ser presents en aquesta primera "Perxa Urbana de Mataró", organitzada pel Centre Atlètic Laietània, dintre dels actes del seu 90è Aniversari, i impulsada sobretot per Norbert de Haro, el seu entrenador de salt amb perxa, de reconegut prestigi en l'àmbit català i estatal.

A la jornada matinal va ser el torn dels més petits i ja va haver-hi molt d'ambient. En categoria infantil-cadet, es va imposar Alba Rodríguez (CAL) amb 3,30 m, per davant de la seva companya de club Mariona Gaspar amb 3,20 m.

Però sobretot el clímax va arribar a la tarda quan es va celebrar la competició d'elit.
En categoria femenina va guanyar Rebeca Yagüe amb un salt de 4 metres, superant l'ex-laietanenca Anna Palou, Glòria Riva i Laura Clemente que van saltar 3,80 m i la mataronina Marta Cot (CA Laietània) que va saltar 3,60 m, igualant la seva millor marca de la temporada.

Perxa urbana 2015

En categoria masculina el millor saltador català de l'actualitat, Dídac Salas (FC Barcelona), que té com a entrenador el mataroní Gaby Martínez, es va imposar amb un salt de 5,50 m, intentant sense èxit la seva millor marca de 5,61 m. Per darrere seu quedaren l'holandès Timo de Water i el mataroní Joan Planas (CA Laietània) que saltaren 5,20 m. Adrià Puig i Robert Villà, els altres dos laietanencs van aixecar-se per damunt de 4,80 m i 4,60 m respectivament.

Però possiblement el fet més emocionant de la jornada es va produir quan van entrevistar Antoni Bonamusa, que havia estat subcampió d'Espanya en salt amb perxa, i ex-president del CA Laietània, i que als seus 90 anys va recordar les seves vivències al costat d'altres figures emblemàtiques de la perxa laietanenca com Xavier Consegal, Gabriel Martínez i Norbert de Haro.

Bonamusa

Tot plegat va ser un gran èxit que esperem que faci que aquesta experiència es pugui repetir en el futur.

150517At_Perxaurbana2