“Només cobrem de Bankia si guanyem”

Entrevista a Jesús Mari Arriaga, d’Arriaga Asociados

  • Redacció
  • Divendres, 08 Novembre 2013 13:24

Especials 2013, 3 jesus maria arriaga

Arriaga associats és un despatx especialitzat en dret financer des de fa 10 anys. Fins al moment amb els seus 100 professionals ha tramitat unes 4.000 demandes contra Bankia per la comercialització de productes com les preferents amb un èxit superior al 90 per cent.


Quina és la situació actual pels afectats de preferents?

Actualment s’està dient que l’arbitratge està funcionant i això no és cert del tot. L’arbitratge no està funcionant, perquè qui decideix si un cas s’hi pot acollir o no és una agència que depèn de Bankia, la qual cosa ja és prou sospitosa de per si. Estan acceptant l’arbitratge pels casos de molta gent però de molt pocs diners. Aquí hi ha trampa. Només s’estan acceptant els arbitratges en casos de poc import i en canvi estalviadors que superessin els 10.000 euros generalment són rebutjats. A més a més des del 15 de juliol ja no es pot sol·licitar aquest arbitratge.

Per tant recomaneu la via civil? O la penal?

La via civil. La penal és una via possible però no l’aconsellem perquè s’ha de demostrar la culpabilitat i la figura de la presumpció d’innocència és molt forta. Per la via civil no cal demostrar la culpabilitat sinó únicament que la persona que va adquirir els productes no va ser ben informada. Només demostrant que Bankia o Caixa Laietana va fer una propaganda agressiva ja es pot guanyar el cas. Si el que es vol és simplement recuperar els diners, el recomanable és la civil.

Els afectats que no s’han pogut acollir a l’arbitratge poden venir a Arriaga
Asociados?

És una figura cada cop més corrent, la de gent que no els han acceptat l’arbitratge. A unes 30.000 persones que el van sol·licitar ja els han dit que no els tramitaran aquest arbitratge. Bankia i l’Estat saben que no han respectat la independència de l’arbitratge perquè qui el fa és la mateixa consultora de l’entitat.

Les costes judicials poden tirar enrere algun interessat?

En el 100 per cent dels nostres casos guanyats, Bankia ha hagut d’assumir les costes i a l’afectat li ha sortit gratis. Pensi que nosaltres no cobrem de l’afectat en darrera instància, els nostres honoraris són això que se’n diuen costes i que ha d’assumir l’entitat. Si no guanyem, no cobrem al client i quan guanyem cobrem de les costes que ha d’assumir Bankia.

El primer contacte amb el bufet és gratuït?

Sí. Tenim un telèfon gratuït i sempre establim una primera cita de sondeig i documentació també de forma gratuïta i els honoraris es cobren durant el judici i només si es guanya. A vegades es demana una petita quantitat durant el tràmit però estem parlant d’uns 450 euros tan sols. En la pràctica, els clients no paguen res perquè després se’ls retorna la diferència.

Ser un bufet especialitzat és l’aval d’Arriaga Asociados?

No hi ha cap altre despatx com el nostre, en l’àmbit d’especialització. Des del principi vam optar per una especialització en aquest àmbit. Això és com si en medecina dubtes entre un metge generalista o un de concret en una especialització. El nostre aval no és només aquesta especialització, són els 4.000 casos d’afectats representats i les moltes sentències favorables. A més d’un departament de I+D que busca jurisprudència i noves fórmules, molta gent treballant en una sola direcció. Som un referent clar.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: