Simona Alfano, una fusió d'art i teràpia

És una apassionada de l'artteràpia i dirigeix l'Escola de Belles Arts Pedrera des de fa quasi un any

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 28 Setembre 2017 09:27

Perfils 2017, perfils- Simona Alfano

La Simona Alfano s'ocupa de l'escola de Belles Arts Pedrera des de fa un any, després que el seu fundador, l'Oriol Pedrera, li cedís la direcció del petit centre artístic. Amb una cinquantena d'alumnes, el centre ofereix formació en diverses tècniques artístiques. “Aquarel·la, pintura a l'oli, carbonet, llapis de colors i moltes altres tècniques”, explica la Simona. Per ella, el més important és que cada alumne pugui desenvolupar les tècniques artístiques que més els agradi per gaudir de la pintura. “L'art ha d'apassionar, per tant és important que aprenguin a través del que els agrada”, destaca.

S'ocupa personalment de la formació artística dels seus alumnes cada tarda excepte els divendres, que compta amb el suport d'en Joan de la Ossa. La Simona té clar que és un privilegi comptar amb ell perquè és un artista d'alt nivell que està ajudant a evolucionar als alumnes, comenta.

Després d'haver-se format en escenografia a l'Acadèmia de Belles Arts a Roma i de vuit anys a Londres fent escultura amb materials reciclats, la Simona va començar a treballar en diverses tècniques terapèutiques. Ha après psicoteràpia transpersonal, quiromassatge i ara estudia el segon curs d'un Màster en Artteràpia. Confessa que ha trobat la seva passió en l'Artteràpia, perquè constitueix una manera molt suau de fer un treball personal, però que va donant els seus fruits. Serveix, per exemple, per ajudar a les persones a descobrir-se a un mateix, superar fòbies o pors i contribuir en el creixement personal, entre altres.

Segons explica, buscava el seu camí i trobar-lo ha estat el fruit de fusionar els dos elements pels quals s'ha format, l'art i la teràpia, en un de sol. Per ella, l'art és una manera de conèixer-se a un mateix, “un mitjà per descobrir-se, meditar i desconnectar del món exterior per descobrir el món interior”.

Un quadre a la Fundació Iluro
La Simona explica amb alegria que a la Fundació Iluro hi ha exposat un dels quadres que ella mateixa ha pintat i que és la segona vegada que un quadre seu participa d'una exposició. “Exposar no ha sigut mai un dels meus objectius perquè faig art per mi, per desenvolupar la meva persona”, explica. Té clar que encara li queda molt per aprendre i que ara està evolucionant molt com a artista gràcies a les classes amb Joan de la Ossa, el seu professor.

APUNTS
Defineix-te: tenaç
Una pel·lícula: 'Interstellar', de Cristopher Nolan
Un somni: viure en un món feliç
Un repte: Pintar com Roberto Ferry
Un viatge: al Tibet
Un llibre: 'Las puertas de la percepción', Aldous Huxley