Imprimir aquesta pàgina

Valentín Gómez, el múscul de l'Havana

Valentín Gómez, a les instal·lacions del Fitness Factory.

Perfils 2017, perfils-valentin gomezFer esport està de moda. Qui més qui menys té la pràctica esportiva com a part de la seva rutina. I això ho sap bé Valentín Gómez, que des de fa anys es troba al capdavant del gimnàs Fitness Factory, que celebra el seu 15è aniversari.

"Jo provenia del món de l'enginyeria i el meu germà era professor de Taekwondo", explica Gómez. I d'aquí és d'on va sorgir la combinació per fer néixer la marca que avui s'ha popularitzat a la ciutat.

Tot plegat comença el 1989 quan els pares de Gómez i el seu germà adquireixen el Club Esportiu Esparta de Barcelona, vinculat a les arts marcials. No és fins al 2002 que “amb la voluntat de fer créixer el negoci, s’obre el primer gimnàs a Mataró, a la discoteca Factoria”, explica Gómez. Allà, el fitness i l’spinning, mons aleshores en ple boom, prenen tot el protagonisme. “El 2009 ens traslladem ja al Camí Ral en un local més gran on oferir una piscina, activitats de fitness i classes dirigides, però també incorporem el nostre passat de les arts marcials i el taekwondo”. I l’oferta es completa amb el Basic Factory, un espai dedicat al fitness a preus assequibles.

Ja sigui en les sales de Mataró, en les piscines de Terrassa o en els altres espais que tenen repartits per Sabadell, Polinyà o altres ciutats, per a Gómez el més important continua sent la gent: “Quan ve algú amb un objectiu i el compleix perquè l’estàs ajudant, perquè li estàs donant facilitats perquè la seva vida millori, això és la millor recompensa a la feina que fem”. Recuperacions de lesions o malalties, pèrdues de pes o iniciació al món de l’esport com a rutina saludable. “Tot són reptes per a la gent, gens fàcils, però que aquí es converteixen en una mica més assequibles”.

“Està demostrat que fer esport millora la nostra qualitat de vida"

Fer esport no és un tòpic
"Fer esport està de moda, sí, però és que és necessari", assegura Gómez. "Està demostrat que millora la nostra qualitat de vida i redueix la probabilitat de patir malalties i tenir mala salut", comenta. Així ho demostren, per exemple, "dones de 94 anys que vénen cada dia al gimnàs, amb una força de voluntat i una salut envejables".

APUNTS
Defineix-te: Humil i senzill
Un llibre: 'Los Pilares de la Tierra' de Ken Follett
Una pel·lícula: 'Un monstruo viene a verme' de J.A.Bayona
Un viatge: Costa Rica
Un referent: Jesús Calleja
Un somni: Tenir un gimnàs com aquest era el meu somni