Imprimir aquesta pàgina

Joves de l'handbol

Equip B del Joventut Handbol Mataró, l'any 1973

Foto antiga 2017/2019, foto antiga-equip B joventut handbol Mataró (edicio 1881)

El setembre del 1973, una fotografia immortalitzava l’equip B del Joventut Handbol Mataró. Format per jugadors arribats de juvenil, el conjunt jugava a 2a Provincial i a final de temporada va pujar a 1a. L’any següent, la majoria dels jugadors van passar al primer equip.

La foto està feta en el que era el pati de l’OJE, "que en realitat era un frontó i quan hi jugaves era fàcil estavellar-te contra una de les parets", recorda en Josep Gomà, un dels integrants de l'equip. "Era descobert i en més d’una ocasió s’hi havia jugat amb el terra moll i fins i tot plovent una mica". Actualment, hi ha la pista coberta del Casal de Joves del Sidral.

Hi veiem drets Bruguera (massatgista), Ricard Peix “Rini” (entrenador), Quique Caturla, Camacho, Ignasi Cruzate, Toni Llacuna, Ruano, Joan Fèlix Martínez, Josep Nonell (delegat, que després seria durant molts anys president del club); ajupits hi ha Molins, Josep Gomà, Riera, Morell, Joan Ventura i Nacho Gutiérrez.

Alguns d’ells, quan l’handbol va desaparèixer per un temps a la nostra ciutat als anys vuitanta, van jugar al Premià (1a Estatal), i dos d’ells (Joan Fèlix i Joan Ventura) van arribar a jugar a la màxima categoria estatal, tots dos amb el Granollers i el primer també amb el Barça, amb qui va guanyar dues Recopes d’Europa.