Els Reis més màgics

"Érem orfes i ens venien a veure ells i l'alcalde després de la cavalcada..."

  • Mireia Biel / Foto: Dolors Torres
  • Dimarts, 07 Gener 2014 14:11

Foto Antiga - Orfes de Sant Josep

Amb el vestidet de ratlles posat i un somriure d’orella a orella, Dolors Torres va rebre els Reis Mags durant gairebé deu anys al Col·legi Sant Josep: “Érem orfes, no ens deixaven anar a veure la Cavalcada, però venien ells després amb l’Alcalde i alguns regidors”. Un regal, la visita de Ses Majestats, que recorda “com si fos ara”. Explica que “ens feien anar a dormir molt d’hora i els Reis venien fins a l’habitació on dormíem les 12 nenes juntes, ens despertaven i ens portaven regals”.

El 1955 –data de la fotografia– igual que la resta d’anys, Torres i les seves companyes van ser les primeres nenes a rebre els regals de Ses Majestats pel que elles era “una festa màgica”.

Un espectacle

Criada al col·legi des que tenia cinc anys, en va sortir als 14. “Tinc totes les fotos guardades i un record immens del meu pas per allà”. Al sortir, Torres va descobrir “el gran espectacle que Mataró muntava per a la Cavalcada de Reis” i “aleshores vaig entendre la procedència de molts dels paquets que rebíem la nit més màgica de l’any”.