Sardana 'Les Santes'

“La interpretarà la Principal de la Bisbal el 28 de juliol a la mostra sardanista”

  • Laura Arias / Salvador Comar
  • Dijous, 27 Juny 2013 00:00

Foto antiga, sardana les santes

El 27 d’abril de l’any 1956 Salvador Comas va estrenar una sardana anomenada Les Santes, en honor a les patrones de la ciutat. “El meu pare, Josep Comas, va fer una obra teatral sobre les estampes de Mataró i em va demanar que composés una sardana”, explica Salvador Comas, fill de l’autor de la representació teatral.

La inspiració del compositor mataroní van ser les dues màrtirs. “Els curts representen el pas de l’exèrcit romà, la sardana és una mica simfònica i en els llargs representa la festa major i es alegre i balladora”, especifica qui ha cedit la fotografia. L’obra de teatre en la qual va aparèixer aquesta sardana dedicada a Juliana i Semproniana es va ballar al Teatre Monumental. De la dansa s’encarregava la colla sardanista Ilurenca i Salvador Comas també la va ballar. “La va tocar la cobla Els Verds de Mataró, que era una cobla internacional durant els anys 50”, recorda Comas.

Nova interpretació

Els qui vulguin escoltar aquesta sardana tindran una nova oportunitat per a fer-ho a la residència municipal Sant Josep. “La interpretarà la Principal de la Bisbal el 28 de juliol a la mostra sardanista”, avança l’autor de la sardana en honor a les patrones.